Zima u Opatiji – Ledena čarolija i Božićni sajam @ Opatija

Liburnija.net: Klizalište je spremno!!!

Organizatori se nadaju da će Ljetna pozornica u to vrijeme postati središte zbivanja i zimski dnevni boravak za Opatijce i njihove goste. Sve detalje saznajte u nastavku teksta.

Opatija – Manifestaciju “Zima u Opatiji – Ledena čarolija i Božićni sajam” predstavili su danas na Ljetnoj pozornici gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, ravnateljica “Festivala” Rajna Miloš, direktorica TZ Opatije Suzi Petričić i Andreas Madejski iz turističke agencije “Kvarner Touristik”, a v.d. ravnatelja JU “Park Prirode Učka” Egon Vasilić najavio je “Božićnu bajku u Parku prirode Učka”.

– Želja nam je da se opatijska zimska sezona po broju turista približi ljetnoj. Opatija se razvila kao zimska destinacija te se nadamo da će zime u Opatiji opet privlačiti mnogobrojne posjetitelje, a Ljetna pozornica postati središte zbivanja i zimski boravak za Opatijce i njihove goste, kazala je direktorica TZ Opatije Suzi Petričić.

Organizatori se nadaju da će Ljetna pozornica u to vrijeme postati središte zbivanja i zimski dnevni boravak za Opatijce i njihove goste. Bogat program u kojem će gotovo svakodnevno sudjelovati opatijske udruge, ali i gosti iz Klagenfurta i Salzburga, klizački klubovi iz Zagreba te Gradsko kazalište lutaka iz Rijeke održavat će se najčešće od 18 sati.

– Vjerujemo da je klizalište dobar razlog za privlačenje mladih, ali i njihovih roditelja u popodnevnim i večernjim satima, ali i odlična prilika da djeca naprave prve korake na ledu, zabave se i uživaju. Za manifestaciju “Zima u Opatiji” izrađen je i poseban suvenir – šalica koju će posjetitelji moći kupiti po simboličnoj cijeni od 20 kuna, kazala je ravnateljica “Festivala” Rajna Miloš.

Andreas Madejski iz turističke agencije “Kvarner Touristik” istaknuo je zadovoljstvo radi interesa obrtnika i ugostitelja za drvene kućice, koje su posebno izrađene za ovu prigodu.

– U 16 kućica će se naći za svakoga ponešto, ručno izrađeni suveniri, božićni darovi te gastro ponuda uz nezaobilazno kuhano vino i punč. Zimskom ambijentu posebno će pridonijeti i 50 smreka, dar Nacionalnog parka Sjeverni Velebit, naglasio je Madejski.

Prigodni suveniri…

Egon Vasilić iz JU Park Prirode Učka najavio je Božićnu bajku u Parku prirode Učka, koja svake godine privlači sve više posjetitelja- – Djed Mraz će se i ove godine družiti s mališanima, a već 12. prosinca darivat će najmlađe s Učke. Nadamo se i snijegu, kako bi ugođaj bio potpun, kazao je Vasilić.

Klizalište je veličine 300 kvadratnih metara i bit će otvoreno od ponedjeljka do četvrtka od 11.00 do 21.00 sat, a petkom, subotom i nedjeljom od 11.00 do 22.00 sata, uz iznimku 24. prosinca kada se klizalište zatvara u 17.00 sati te na Božić, kada će biti zatvoreno. Uz klizalište je na oglasnoj ploči istaknut kućni red te se mole posjetitelji da ga se pridržavaju radi njihove sigurnosti, ali i ugodnijeg boravka na klizalištu. Posjetitelji mogu klizati na vlastitim klizaljkama po cijeni od 10 kuna po satu ili unajmiti klizaljke po cijeni od 20 kuna po satu, poručili su organizatori.

Bogat program održavat će se najčešće u 18 sati na Maloj ljetnoj. Manifestacija ima i humanitarni dio, prodaja božićnih smreka iz JU “Priroda” po popularnim cijenama, a prihod je namijenjen socijalno ugroženim obiteljima s područja Opatije. Smreke koje će se prodavati uklonjene su s creta Trstenik iznad Klane s ciljem očuvanja biološke različitosti i obnove.

– Ambijentu osobito pridonosi 50 prekrasnih smreka darovanih od Nacionalnog parka Sjeverni Velebit kojemu se ovom prigodom još jednom zahvaljujemo, poručili su organizatori.

Prvi vikend “Zime u Opatiji” rezerviran je za Dane čokolade, na Malu ljetnu doći će i Sveti Nikola, Nova godina dočekat će se uz popularni Parni valjak, a manifestacija će završiti maškarama. Projekt “Zima u Opatiji” – Ledena čarolija i Božićni sajam ima i svoju službenu web stranicu, gdje se može saznati sve o manifestaciji i događanjima.

Izlagači:
Cafe Bar Leonardo, Opatija – topla čokolada, kuhano vino, točeno pivo, rum punč, voda, rakije, kava
Proizvodno trgovačka zadruga „Zeleno i plavo“ – autohtoni suveniri

Sanja Hlad – prigodni božićni pokloni (kačkani anđeli, kačkana zvona za bor, mirisne vrečice, adventski vijenci i vijenci za vrata, magneti, kuglice za bor i nakit zamotan u poklone)

Ugostiteljski obrt Lovranski pub – kuhano vino, punč, punč za djecu, kakao, tri vrste domaćih kobasica-pečene i suhe, hot dog, voda, svijetlo, crno i crveno pivo)

Javna ustanova „Park prirode Učka“ – suveniri, prigodni božićni pokloni, zimski asortiman poput kapa, šalova i rukavica)

Liburnija.net: Kućice za izlagače…

Konoba Kali – gatsro suveniri ( smokvenjak, marmelade od smokava-vinogradskih breskvi-miješanog voća, čips od domaće goranske jabuke, miješano suho voće za kompot, delicija od lovranskog maruna „Marunela“)

Bistro „Pe Pe Nero“ – hladna predjela, juhe (krem, bobići…), topla predjela (njoki…), glavna jela ( ponuda vrhunskih delicija restorana), dječji menui, deserti (pite, torte…), topli napitci (kakao, čaj, kuhano vino), bezalkoholni i alkoholni napitci

Aletier Ecostyle i D&Z restorani – prodaja suvenira : „Ekološki suveniri opatijske rivijere“ i „Čarobna moć lavande“ i dr., autohtoni gastro suveniri i slastice, čokoladni (alkoholni i bezalkoholni)napitci u temama „Čokoladne priče opatijske rivijere“, palačinke, pogačice, keksi, usluge ekološkog i kreativnog pakiranja poklona

Keti obrt , izdvojeni pogon „Natura Istria“ – prodaja suvenira ( autohtona alkoholna pića: likeri, rakije, vina; med, džemovi, maslinova ulja, proizvodi od lavande i dr. Hrvatski suveniri)

Foto Kurti – stare opatijske fotografije, okviri, albumi i foto kalendari

Mielnij Hoteli d.o.o. – čokolade, praline, bombonjere i ostali proizvodi od čokolade, kolači, suhi keksići, slani prutići, male bočice rakije, topla čokolada, čaj s rumom, kuhano vino, medica

Udruga građana „Opatija svijetu“ – božićni ukrasi, ukrasne kutije, ukrasni crijepovi, slike akril na platnu, ukrasne tacne, lampe, pleteni ukrasi, keramika

Kapronca d.o.o. – dvadesetak vrsta voćnih rakija i likera (prodaja i kušanje), kozmetika od prirodnih bilja i voća, suveniri sjeverozapadne Hrvatske

Liburnija.net: Božićni ugođaj na Maloj ljetnoj

Nikola Cvjetović / Liburnija.net