Zimske cijene: Počinje razdoblje jeftinijeg parkinga @ Opatija

Umjesto na naplatnoj kućici, parking će se moći platiti putem dva parkirna automata, ili SMS porukom na broj 8951.

Umjesto na naplatnoj kućici, parking će se moći platiti putem dva parkirna automata, ili SMS porukom na broj 8951.

Konkretno, od 1. listopada u primjeni je zimski cjenik prema kojem je prepolovljena cijena parkiranja u prvoj zoni tijekom prvog sata, ali i skraćeno vrijeme naplate. Novost je i da se ukida rampa na mulu.

Opatija – Turisti su otišli, počela je jesen, što znači da se mijenjaju i cijene parkiranja na opatijskim parkirnim mjestima pod koncesijom tvrtke ”Liburnija parking”.

Konkretno, od 1. listopada u primjeni je zimski cjenik prema kojem je prepolovljena cijena parkiranja u nultoj zoni tijekom prvog sata zadržavanja vozula, ali i skraćeno vrijeme naplate. To znači da će vozila, primjerice, na parkirališnim mjestima uz opatijsku glavnu ulicu, odnosno uz cestu u Voloskom, parkirati pod istim uvjetima kao na tržnici – prvi sat koštat će 5 kuna, a svaki sljedeći 10 kuna.

Cijene u prvoj zoni, koja se naplaćuje 5 kuna po satu parkiranja, ostaju na istome, baš kao i cijene u drugoj i trećoj zoni, koje su uvedene nakon dovršetka javne garaže i nalaze se na području oko nje (u Radničkoj ulici i kraj Thalassotherapije). U njima cijena jednog sata parkiranja iznosi 12, odnosno 8 kuna. Četvrta, zaposlenička zona ima cijenu sata parkiranja od 3 kune.

Novost je i da se uklanja rampa s parkirališta na mulu, odnosno na Lidu, i to već od danas, 1. listopada. Umjesto na naplatnoj kućici, parking će se moći platiti putem dva parkirna automata, ili SMS porukom na broj 8951.

Vrijeme naplate parkinga je od 7 do 19 sati tijekom radnog dana i subotom, dok se nedjeljom parkiranje naplaćuje do 13 sati, no nakon lanjskog ukidanja naplate vikendom i praznikom, gradonačelnik Dujmić najavio je slične akcije i za ovu zimu.

Ivan Mellor / PodUčkun.net

error: Content is protected !!