Živi zid predao peticiju kojom se traži žurna dostava spremnika za otpad ili vraćanje starih spremnika @ Matulji

— Živi zid je zbog značajnog nezadovoljstva mještana Matulja i okolice i pokrenuo peticiju kojom tražimo što hitniju dostavu spremnika za otpad kako se isti ne bi odlagao na mjesta koja nisu predviđena za to, kazala je Vasilić Polić.

Matulji – Predstavnici Živog zida predali su danas u općinu Matulji peticiju s kojom 347 nezadovoljnih mještana traži žurnu dostavu spremnika za otpad u matuljska kućanstva ili vraćanje starih spremnika do nabavke novih

– Ovih dana je glavna tema u Općini Matulji, ali i široj okolici novi Zakon o sortiranju komunalnog otpada koji je prihvaćen Odlukom na općinskom vijeću Općine Matulji. Tek sad se vidi kako je to bila štetna odluka za sve mještane Matulja, ali i okolice. Prezentirano je jako lijepo i sama ja sam bila svjesna da moramo početi odvajati otpad po novom Zakonu o sortiranju komunalnog otpada. Međutim, nije se ni moglo naslutiti da će doći do ovoga, da će mještani biti nezadovoljni, ogorčeni, da novih spremnika nema ni na vidiku, a tko zna kada će ih i biti. Jedno priča načelnik Ćiković, drugo zamjenik načelnika Frlan, a treće direktor Komunalca Ervino Mrak. Smeća ima po svuda, po cestama , po putevima, šumama, livadama, čak su i okolna mjesta zatrpana. Prije svega tražimo što hitniju nabavku spremnika, a ne u 5. mjesecu, 7. mjesecu ili krajem sljedeće godine, a onda i da se taj komunalni otpad ne odvozi samo jednom tjedno već barem dva puta jer nemaju svi uvjete za držanje otpada u svojim stanovima, kućama i okućnicama sedam dana do odvoza istog, istaknula je Ivana Polić Vasilić općinska vijećnica Živog zida prilikom prikupljanja potpisa.

Prema njezinim riječima projekt nije uspio jer se na vrijeme nisu realizirale bitne predradnje.

– Obećano se nije ispunilo, a sad umjesto da se ponosimo našim krajem, mi ćemo se ugušiti u vlastitom smeću. Živi zid je zbog značajnog nezadovoljstva mještana Matulja i okolice i pokrenuo peticiju kojom tražimo što hitniju dostavu spremnika za otpad kako se isti ne bi odlagao na mjesta koja nisu predviđena za to. Molim nadležne da poduzmu potrebne radnje kako bi se problem odlaganja otpada riješio na korist svih mještana naših Matulja, a i okolnih mjesta, dodala je Vasilić Polić.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net