Živim život bez ovisnosti @ Opatija

liburnijanet_prevencija_opatija…predavanje o sprečavanju nasilja i ovisnosti održat će se sutra u 17 sati u Adriaticu…
…namjenjeno je prvenstveno obrazovnim djelatnicima, ali je otvoreno za sve zainteresirane građane liburnijskog područja…

Opatija – U sklopu akcije MUP-a ”Živim život bez ovisnosti”, sutra, u srijedu, 17. studenog održat će se u kongresnoj dvorani hotela Adriatic edukativno predavanje o suzbijanju ovisnosti i nasilja u školama, namjenjeno prvenstveno nastavnicima, učiteljima i profesorima s liburnijskog područja, ali otvoreno i za sve ostale zainteresirane građane. Predavanje su predstavili načelnik opatijske policijske postaje Damir Brnas i opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić na konferenciji za novinare.
– Imat ćemo dvije teme – ulogu škole u prevenciji ovisnosti te postupak kod primjećivanja nasilnog ponašanja. Cilj tribine je senzibiliziranje i edukacija nastavnika i profesora, ali i šire javnosti, što treba poduzeti u sprečavanju nasilništva i ovisnosti. Temelj prevencije je obitelj, ali drugi u lancu su svakako učitelji koji s djecom provode skoro svaki dan, kazao je Brnas, napomenuvši kako predavanje počinje u 17 sati.
Gradonačelnik Dujmić dodao je kako je ova akcija plod rada Vijeća za prevenciju kriminaliteta koje su osnovale četiri liburnijske jedinice lokalne samouprave u suradnji s javnim službama ovog područja.

Liburnija.net_ O'Brien Sclaunich, Ivo Dujmić i Damir Brnas @ Opatija

Liburnija.net_ O'Brien Sclaunich, Ivo Dujmić i Damir Brnas @ Opatija


Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!