Živo puta tri: Trostruki koncertni program za prijelaz u Novu godinu na Ljetnoj pozornici @ Opatija

Festival Opatija, Foto Luigi Opatija, Koncert Kvartet saksofona

Duo ”Pinky and the Brain” u petak, Božidarka-Matija Čerina uz pratnju grupe ”Largo” u najluđoj, i ”Greške” u prvoj noći nove 2017. godine, program je koji će publici ponuditi kvalitetan izbor dobre glazbe u specifičnom ambijentu u kontinuitetu od tri dana.

sarah_connor_terminatori_2016_ljetna_pozornica-2_01

Opatija – Bogatom ponudom koncertnih događanja u ispraćaju stare i dočeku Nove godine na opatijskoj Ljetnoj pozornici, ”Ledena čarolija” nastavlja živi program, uz čak tri koncerta u tri dana. Duo ”Pinky and the Brain” u petak, Božidarka-Matija Čerina uz pratnju grupe ”Largo” u najluđoj, i ”Greške” u prvoj noći nove 2017. godine, program je koji će publici ponuditi kvalitetan izbor dobre glazbe u specifičnom ambijentu u kontinuitetu od tri dana.

Za zagrijavanje u predsilvestarskoj večeri na Ledenoj čaroliji zadužen je akustični duo ”Pinky and the Brain” iza kojeg stoje dvije mlade, talentirane djevojke. Nika za akustičnom gitarom i Eni sa specifičnom bojom glasom koja je oduševila i žiri HRT-ovog showa ”The Voice” svaku pjesmu interpretiraju na poseban način. U svoj iznimno šareni repertoar uvrstile su hitove svjetski poznatih izvođača kao što su Alanis Morissette, Florence and the Machine, Ray Charles, Lana Del Ray, Michael Jackson, Coldplay, ali i domaćih izvođača poput Gustafa, Gibonnija, Leta 3 i Urbana.

Pinky and the brain

Pinky and the brain

U zadnjoj noći stare godine u Opatiji nas očekuju dva simultana dočeka Nove godine: ljubitelji domaćeg lokalnog glazbenog izričaja na svoje će doći uz Nenu Belana & Fiumensa i Maura Staraja & La Bandu na trgu ispred tržnice, dok će poklonici obrada svjetskih uspješnica moći zaplesati pokraj klizališta na Ljetnoj pozornici uz Božidarku-Matiju Čerinu Bogicu u pratnji grupe Largo i DJ-a Buru Avanturu. Iako su Božidarku posjetitelji Ledene čarolije mogli upoznati na božićnom koncertu grupe Sarah Connor & Terminatori, riječka pjevačica široj javnosti poznatija je kao natjecateljica HRT-ovog glazbenog showa ”The Voice”. U godinama bavljenja glazbom Božidarka-Matija pjevala je prateće vokale mnogim glazbenicima na albumima, pomagala klapi ”Rusulice” i sudjelovala na mnogim festivalima. Dugi niz godina članica je u bendovima različitog izričaja s kojima pjeva po čitavoj Hrvatskoj, Grčkoj, Sloveniji i Mađarskoj. Gotovo 8 godina pjevačica je grupe ”Largo” s kojom dolazi uvesti Opatijce i njihove goste u Novu godinu. U najveselijoj noći na opatijskoj Ljetnoj pozornici nastupit će i poznati radijski voditelj Andrej Burić u DJ vodama poznat kao Bura Avantura. Za sve one koji budu na Ljetnoj, Bura priprema pravu glazbenu avanturu, miks plesnih hitova od 70-ih godina prošlog stoljeća do recentnih radijskih hitova. Koncerti na obje lokacije počinju u 22 sata i traju do 2 iza ponoći, a za sve one koji budu htjeli plesni podij proširiti i na ledenu površinu, klizalište na Ljetnoj pozornici će također biti otvoreno do 2 sata.

Greške

Greške

– Nakon najluđe noći novogodišnjeg dočeka, entuzijazam dobrih glazbenih vibracija na Ledenoj čaroliji ne staje – uz najpoznatije domaće i strane hitove, grupa ”Greške” će one najizdržljivije u veselom tonalitetu povesti u nove uspjehe koje donosi kalendarski ”reset”. Topli vokal, harmonija zvukova gitare te omamljujući zvuci cajona, zvečkica, usne harmonike i druge municije sigurno će pobuditi i probuditi sve ljubitelje dobre glazbe u prvoj večeri nove godine, kazao je Aleksandar Monar iz Festivala Opatija.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!