Zlatko Komadina izgubio unutarstranačke izbore za predsjednika SDP-a, slavio Zoran Milanović @ Opatija

Foto Luigi Opatija, Izbori stranke apr2016, SDP Opatija

Ipak, članu opatijskog ogranka SDP-a i predsjedniku županijske organizacije kao utjeha može ostati uvjerljiva pobjeda na ”domaćem terenu”. Na području Primorsko-goranske županije, župan je osvojio više od tri četvrtine glasova, i to na uzorku od oko 70 posto izašlih članova.

Opatija – Zlatko Komadina izgubio je utrku za predsjednika SDP-a. Na jučerašnjim unutarstranačkim izborima članovi Socijaldemokratske partije Hrvatske uvjerljivom su većinom, po modelu ”jedan član – jedan glas”, podržali dosadašnjeg predsjednika Zorana Milanovića.

Foto Luigi Opatija, Izbori stranke apr2016, SDP Opatija

Prema rezultatima koje je objavio SDP, Milanović je osvojio oko 60 posto glasova, dok je Komadini preostalo 40 posto. Ipak, članu opatijskog ogranka SDP-a i predsjedniku županijske organizacije kao utjeha može ostati uvjerljiva pobjeda na ”domaćem terenu”. Na području Primorsko-goranske županije, župan je osvojio više od tri četvrtine glasova, i to na uzorku od oko 70 posto izašlih članova. Konkretno, Komadini je pripalo 77,5 posto, a Milanoviću svega 22,5 posto glasova primorsko-goranskih esdepeovaca.

Komadina je svoj glas dao jutros u opatijskoj podružnici SDP-a u pratnji čelnih ljudi stranačke organizacije, predsjednika Viktora Peršića i Fernanda Kirigina, a nakon završetka izbora zahvalio se na podršci svim članovima koji su mu pružili podršku.

– Čestitam Zoranu Milanoviću na izboru za predsjednika SDP-a i hvala svima koji su glasovali za socijaldemokraciju. Očito većina naših članova i članica nije željela promjene, a ako je već tako bilo da nisam dobio većinu, važno je da nisam nikad izgubio od HDZ-a. Žao mi je što članice i članovi nisu izabrali promjene, ali njihova se volja mora poštovati, kazao je Komadina.

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!