Župan Komadina: Kvarner se potvrdio kao hit turistička destinacija

Prognoziralo se otprilike 25 posto lanjskih rezultata, međutim, stvarni su pokazatelji višestruko bolji pa je tako u prvom tjednu kolovoza Kvarner dosegao 75 posto lanjskog turističkog prometa

Rijeka – “Zahvaljujući blizini, sigurnosti i kvaliteti turističke ponude Kvarner je definitivno hit destinacija ne samo u Hrvatskoj već i u ovom dijelu Europe, rekao je župan Zlatko Komadina otvarajući današnju konferenciju za novinare posvećenu prezentaciji turističkih rezultat na području naše Županije. Dodao je da se u planiranje ovogodišnje sezone zbog pandemije korona virusa išlo veoma oprezno. Prognoziralo se otprilike 25 posto lanjskih rezultata, međutim, stvarni su pokazatelji višestruko bolji pa je tako u prvom tjednu kolovoza Kvarner dosegao 75 posto lanjskog turističkog prometa. Turisti iz Njemačke i dalje su naši najvjerniji gosti koji su po broju dolazaka na čak 93 posto lanjskih rezultata, a slijede ih Slovenci i Austrijanci”, istaknuo je župan.

U ovom trenutku, prema riječima direktorice TZ Kvarnera Irene Peršić Živadinov na Kvarneru se odmara 160 000 gostiju, a u lipnju i srpnju imamo najbolju popunjenost i najveći indeks noćenja u komercijalnom smještaju u usporedbi s ostalim jadranskim županijama. U srpnju je ostvareno 3,9 milijuna noćenja što je 69 posto u usporedbi s prošlom, inače rekordnom turističkom godinom. Dobar trend se nastavlja i u kolovozu gdje je samo u prvih osam dana ostvareno 1.277.000 noćenja, što je 75 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Ukupno je u od početka godine Kvarner ostvario gotovo milijun dolazaka i 6.792.000 noćenja gostiju što čini 56 posto lanjskog turističkog prometa. U strukturi smještaja najbolje rezultate ostvaruju privatni iznajmljivači, drugi izbor gostiju su kampovi, potom hoteli, a dobre rezultate ostvaruje I nautički sektor.

 

error: Content is protected !!