Župan Zlatko Komadina o Plominu, Marišćini i proračunu @ Rijeka

Arhiva Liburnija.net

Arhiva Liburnija.net

U novom proračunu je općini Matulji dodijeljeno pola milijuna kuna, a dodatnih 1,5 milijuna dobit će sljedeće godine za dovršetak školske sportske dvorane i njeno povezivanje sa školom.

Rijeka – Nakon udruge Eko Kvarner, koja je osudila Vladino odbijanje raspisivanja referenduma za izgradnju trećeg bloka Termoelektrane u Plominu, na ovu se temu osvrnuo i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, koji je odgovarajući na pitanje novinara kazao kako ”nema smisla da svi građani Hrvatske odlučuju o regionalnom pitanju koje se tiče Istarske i Primorsko-goranske županije”, te da također smatra da nema potrebe za referendumom ako je napravljena studija zaštite okoliša koja je prihvaćena.

Inače, župan je o ovoj temi progovorio na redovnoj konferenciji za novinare na kojoj su glavne teme bile promjene prostornog plana Primorsko-goranske županije i rebalans proračuna.

– Po pitanju promjene prostornog plana, do kraja ovog tjedna očekuje se suglasnost ministarstva kako bi u redovnom roku prostorni plan mogli uputiti skupštini. Proračun je stabilan; zaustavljen je pad prihoda i ostvaren je blagi rast pa proračun sada iznosi 355 milijuna kuna. Svrha ovog rebalansa bila je napraviti preraspodjelu određenih pozicija kako bi financirali djelatnosti kojima treba dodatna potpora ili saniranje gubitaka. To se prvenstveno odnosi na ustanove u zdravstvu i socijali, najavio je župan.

Radi se o preraspodjeli 10 milijuna kuna, od čega 6 milijuna ide u zdravstvo i socijalu na saniranje redovne djelatnosti. Također je općini Matulji dodijeljeno pola milijuna kuna, a dodatnih 1,5 milijuna dobit će sljedeće godine za dovršetak školske sportske dvorane i njeno povezivanje sa školom.

Župan je najavio da će se u rujnu susresti s predstavnicima Eko stožera Marišćina. Po tom je pitanju, kaže Komadina, sve rečeno na tematskoj sjednici Skupštine. Njegov prethodnik, prof.dr.sc. Vidoje Vujić, oformio je Povjerenstvo za reviziju projekta. Ono je odradilo posao, izvješće je usvojila skupština i projekt mora ići dalje.

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!