Županijska komisija naložila uklanjanje zabrana: Plaža hotela Royal mora biti dostupna svim građanima @ Opatija

otvorenje_plaza_royal_2016_opatija (3)_01

Jedini ozbiljniji prigovor komisije ”zaradila” je plaža ispod hotela Royal u Opatiji, gdje je investitorima naloženo da uklone vrata sa zapadnog ulaza na plažu te oznake da je zabranjen unos hrane, pića, ležaljki i suncobrana.

Opatija – Nisu uočeni nedostaci na plažama Lido i Angiolina, kao niti na većini ostalih plaža na liburnijskom području, koje je sredinom prošle godine obišlo županijsko povjerenstvo zaduženo za praćenje ulaganja temeljem ugovora o koncesiji.

Pročelnica Upravnog odjela za pomorsko dobro, promet i veze Nada Milošević nadovezala se na temu koncesija, izrazivši zadovoljstvo suradnjom sa koncesionarima i njihovim odnosom prema sklopljenim ugovorima o koncesijama. Pročelnica je iznijela podatak o 103 zaključenih ugovora o koncesijama, a konačni financijski pokazatelji bit će dostupni krajem ožujka.

– Moramo reći da oni uredno izvršavaju svoje ugovorne obveze u financijskom dijelu, ali i u smislu opremanja, uređenja i građenja. Prihodi od koncesija dijele se na tri dijela. Godišnje ostvarimo do 10 milijuna kuna, ali trećina je temeljem naših koncesija, trećina državnih i trećina naknada vlasnika brodica i jahti za korištenje pomorskog dobra. To je posao koji odrađuje ministarstvo, ali je prihod županije, istaknula je Milošević.

Jedini ozbiljniji prigovor komisije ”zaradila” je plaža ispod hotela Royal u Opatiji, gdje je investitorima naloženo da uklone vrata sa zapadnog ulaza na plažu te oznake da je zabranjen unos hrane, pića, ležaljki i suncobrana. Kako je objasnila pročelnica Nada Milošević na nedavnoj sjednici Županijske skupštine, plaža Royal je otvorenog tipa i mora biti dostupna svim građanima, a investitori su postupili prema nalogu.

Na pitanje vijećnika o ulaganjima u Angiolinu i Lido, županijske su službe odgovorile kako se sve odvija sukladno ugovoru o koncesiji, a zanimljiva je situacija s terasom hotela Bevanda nad kojom koncesija ističe u svibnju ove godine.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!