Županijska skupština sutra oduzima koncesiju na plaži pod ‘Todorićevim zamkom’ u Lovranu

Između ostalog, predlaže se raskid koncesije na plaži ispod vile Castello, nekadašnjeg Todorićeva „zamka“ u Lovranu koju je Agrogor u nemogućnosti plaćati te odustajanje od koncesioniranja lovranske plaže Kvarner dok se ne riješe imovinsko-pravni odnosi s tvrtkom „Rivijera plaže“.

Rijeka – Predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić na današnjem je susretu s novinarima najavio 23. sjednicu Županijske skupštine koja će zbog predstojećeg blagdana 1. studenog biti održana u srijedu 30. listopada, a ne četvrtak koji je inače uobičajeni dan zasjedanja županijskog parlamenta.

Istaknuo je da je na dnevnom redu 19 točaka te da će, između ostalog, članovi skupštine raspravljati o prijedlogu 2. izmjene i dopune Proračuna PGŽ kao i izmjeni odluke o izvršenju proračuna. Radi se o još jednom tehničkom rebalansu o čemu će biti više riječi na samoj Skupštini.

Na dnevnom redu je i više koncesijskih odluka, kao i prijedlog srednjoročnog plana davanja koncesija na pomorskom dobru za razdoblje do 2022. godine. Između ostalog, predlaže se raskid koncesije na plaži ispod vile Castello, nekadašnjeg Todorićeva „zamka“ u Lovranu koju je Agrogor u nemogućnosti plaćati te odustajanje od koncesioniranja lovranske plaže Kvarner dok se ne riješe imovinsko-pravni odnosi s tvrtkom „Rivijera plaže“.

Najatraktivnija plaža koja se daje u koncesiju je ona crikvenička, koja bi u „privatnim rukama“ trebala završiti na 20 godina, uz koncesijsku naknadu koja bi mogla iznositi i više od milijun kuna godišnje.

 

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net