Županijska skupština za novog ravnatelja Županijske uprave za ceste: Robert Maršanić naslijedio Georga Žeželića

– Iznimna mi je čast i zadovoljstvo što sam izabran za ravnatelja ŽUC-a PGŽ u idućem četverogodišnjem razdoblju. Zahvaljujem članovima Županijske skupštine PGŽ-a što su mi ukazali povjerenje i glasali za moje imenovanje,nakon imenovanja je rekao novi ravnatelj ŽUC-a.

Rijeka – Jednoglasnom odlukom članova Županijske skupštine Robert Maršanić izabran je za novog ravnatelja Županijske uprave za ceste, nakon što je dosadašnjem ravnatelju Georgu Žeželiću istekao mandat. “Iznimna mi je čast i zadovoljstvo što sam izabran za ravnatelja ŽUC-a PGŽ u idućem četverogodišnjem razdoblju. Zahvaljujem članovima Županijske skupštine PGŽ-a što su mi ukazali povjerenje i glasali za moje imenovanje.

ŽUC PGŽ nastavlja proces strateškog planiranja razvoja s ciljem zadržavanja dominantne uloge među svim županijskim upravama na području Republike Hrvatske. U idućem četverogodišnjem razdoblju iznimna pozornost posvećivat će se podizanju kvalitete rada u svim segmentima poslovanja. U svom radu, osobno ću se, zajedno sa svim zaposlenicima Županijske uprave za ceste, zalagati za osiguravanje građanima Primorsko-goranske županije, ali i svim ostalim posjetiteljima kvalitetno održavanje cesta i prometnu dostupnost do granica administrativnog područja Županije, sve sukladno važećim zakonskim propisima i u ovisnosti o vrsti ceste i njezinim prometnim značajem za pojedino područje, uvažavajući stanje kolnika i minimalno potrebne sigurnosti odvijanja prometa.

Robert Maršanić inženjer je cestovnog prometa i doktor je znanosti iz znanstvenog područja društvenih znanosti, ekonomije i poduzetništva. Autor je ili koautor više od 100 znanstvenih i stručnih članaka iz područja prometne problematike objavljenih na brojnim znanstveno-stručnim nacionalnim i međunarodnim konferencijama. Autor je dvije knjige: “Parkiranje u turističkim destinacijama” te “Kultura parkiranja – Organizacija, Tehnologija, Ekonomika, Ekologija, Pravo”.

Radio je brojne poslove, od naplatničara parkinga, kao student, do voditelja prometnog planiranja i projektiranja Rijeka prometa.

Dugogodišnji je član Hrvatskog znanstvenog društva za promet, Hrvatskog društva za ceste (VIA VITA), Hrvatskog društva za komunikacije, računarstvo, elektroniku, mjerenja i automatiku (KoREMA) te Hrvatske parking udruge.

error: Content is protected !!