Županijski HNS-ovci ‘ispratili’ godinu: stabilizirani smo na sigurnih 15 posto glasova @ Rijeka

hns_pgz_2014

Izbori su potvrdili naš dobar rad, i rezultati od 17 posto u Omišlju, Općini Vinodolskoj od 30 posto, Rijeci 15 posto su jedini podaci koji su bitni, kazao je predsjednik županijskog HNS-a Marko Boras Mandić.

Rijeka – Bila je ovo godina izazova, ali svime što smo radili kao HNS nastojali smo se približiti običnom čovjeku i građaninu, jer politika Hrvatske narodne stranke jest da bude doista narodna, kazao je predsjednik HNS-a Primorsko-goranske županije te zamjenik župana Marko Boras Mandić na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji na kojoj je analizirao stranačka postignuća u 2014. godini. Naglasio je da je tijekom godine na izmaku osnovano osamdeset stranačkih ogranaka u županiji, tri nove podružnice te učlanjeno više od tri stotine novih članova.

– Izbori su potvrdili naš dobar rad, i rezultati od 17 posto u Omišlju, Općini Vinodolskoj od 30 posto, Rijeci 15 posto su jedini podaci koji su bitni. Građani su prepoznali da smo otvorili važne teme, i upravo je iz naše peticije za očuvanje brdsko-planinskog statusa krenula i peticija goranskih načelnika, a rezultat svega je da su zakonske promjene odrađene u znatno povoljnijem obliku od prvotno planiranih, zaključio je Boras Mandić.

Član predsjedništva ŽO HNS-a i pomoćnik ministra gospodarstva Vedran Kružić poručio je kako se u ovom trenutku radi na nizu projekata koji će povećati konkurentnost gospodarstva, a povući će se i sredstva od EU za izradu tehničke dokumentacije za LNG na Krku. Istaknuo je i kako ova regija ima pravo biti lokomotiva razvoja Hrvatske.

– Možemo se pohvaliti time da je naša organizacija značajno rasla, da je sve kvalitetnije organizirana, a to pokazuju i rezultati raznih izbora u prošloj godini prema kojima HNS zauzima stabilan prostor u građanskom centru i ima sigurnih 15 posto glasova. Mi smo prije svega stranka razuma, a tek poslije ideologija, kazala je Nada Turina Đurić, predsjednica IPGLS regionalnog saveza i saborska zastupnica.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!