Županijski press kolegij – Vatrogasnoj zajednici PGŽ pola milijuna kuna za energetsku obnovu upravne zgrade Centra u Šapjanama

Vatrogasna zajednica PGŽ u suradnji s Regionalnom energetskom agencijom Kvarner zajednički su pripremili projekt te ga prijavili Fondu za energetsku učinkovitost i odobren je za sufinanciranje iz EU fondova.

Rijeka – Iz Proračuna PGŽ Županijskoj Vatrogasnoj zajednici dodjeljuje se 500.000,00 kuna za podmirenje troškova energetske obnove Upravne zgrade Centra za obuku interventnih službi Primorsko – goranske županije u Šapjanama, izvijestio je na današnjem press kolegiju zamjenik župana Petar Mamula.

Vatrogasna zajednica PGŽ u suradnji s Regionalnom energetskom agencijom Kvarner zajednički su pripremili projekt te ga prijavili Fondu za energetsku učinkovitost i odobren je za sufinanciranje iz EU fondova. Ukupna vrijednost je 3 milijuna kuna, od čega je 1,1 milijun bespovratnih EU sredstava. Županija je na sebe preuzela udio Vatrogasne zajednice, a projekt predviđa građevinske, strojarske i elektrotehničke radove. Zamjenik je podsjetio da će Centar u Šapjanama biti mjesto obuke svih pripadnika operativnih snaga sustava civilne zaštite Primorsko – goranske županije i prvi takav u RH. Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 70 milijuna kuna.

error: Content is protected !!