Župni zbor sv. Jurja Brseč svečanim koncertom obilježit će desetu godišnjicu djelovanja

Uz osnovni sadržaj djelatnosti zbora na očuvanju i njegovanju crkvenog liturgijskog pjevanja, zbor je veoma aktivno uključen i u društveni život Općine Mošćenička Draga.

Brseč – Svečanim koncertom Župnog zbora sv. Jurja iz Brseča, koji je na rasporedu ove subote, 1. lipnja s početkom u 18 sati, u Župnoj crkvi sv. Jurja obilježit će se deseta godišnjica postojanja i djelovanja zbora Opatijskog dekanata.

Nakon osnivanja zbora u lipnju 2009. godine, Župni zbor sv. Jurja prvi puta je javno nastupio 25. srpnja 2009. na svečanom misnom slavlju prilikom otvaranja obnovljene crkve sv. Marije Magdalene u Brseču. Zbor je počeo djelovati kao mješoviti zbor, a danas okuplja 16 ženskih članica. Zborom od njegova osnutka ravna Robert Širol, prof. glazbe iz susjedne istarske nadžupe Navještenja Blažene Djevice Marije iz Pićna. Redovite probe zbora održavaju se jednom tjedno u dvorani Kapelanije u Brseču, po potrebi i dvaput tjedno pred veća liturgijska slavlja. Uz osnovni sadržaj djelatnosti zbora na očuvanju i njegovanju crkvenog liturgijskog pjevanja, zbor je veoma aktivno uključen i u društveni život Općine Mošćenička Draga. U zboru se osim pjevanja njeguje zajedništvo, duhovni rast, organiziraju se godišnja hodočašća i izleti, koncerti, zajedničke proslave, susreti sa zborovima iz susjednih župa. Članovi zbora nastoje na mlađe članove prenijeti vedar duh, ljubav prema zborskom pjevanju, te poticati mlade na djelovanje u župi.

error: Content is protected !!