ZVJEZDANA ČITANKA: URAN

Nova rubrika... Zvjezdanu čitanku pratite svakih dvadeset dana...

Nova rubrika… Zvjezdanu čitanku pratite svakih dvadeset dana…

Razmišljajući o Uranu i o njegovom utjecaju na naš sadašnji život, prisjetim se, ne tako davnog vremena, i života naših roditelja. Života u kojemu se, u većini slučajeva, ”običan čovjek“ zadovoljavao sa sigurnim poslom u sigurnoj firmi, bio zadovoljan u stabilnom braku koji je trajao ”dok nas smrt ne rastavi“.

Od tada pa do danas, iako nije prošlo previše vremena, situacija se je prilično promjenila. Siguran posao, u prijašnjem smislu gotovo da i ne postoji. Mlađe generacije sklone su bračni život, barem isprva, zamijeniti ”zajedničkim životom“ bez nepotrebnih papirnatih dokaza. Strahovito brz razvoj tehnologije pruža nam mogućnost da stupimo u kontakte sa ljudima na drugom kraju svijeta, da u trenu dobijemo ili proslijedimo informaciju. Pretvarajući , na taj način, svijet u ogromnu mrežu kontakata, komunikacije, spajanja. Za što je zaslužan Uran.

Utjecaj Urana neće u svačijem horoskopu biti jednak. U natalnim kartama gdje je on naglašen (u ugaonim kućama, u aspektima sa osobnim planetama) njegov će utjecaj biti od većeg značaja. A prepoznati ćemo ga lako. Zbog toga što utjecaj Urana ne može ostati neprimjećen.

Đenifer Blažić

Đenifer Blažić

Osoba sa naglašenim Uranom isticati će se svojim izgledom, ponašanjem, reakcijama, onime što radi. Jer bit Urana je biti drugačiji. Biti originalan, svoj. Iznenaditi, šokirati, kontrirati. Uran nećete naći među sivim konfekcijskim odijelima, prije ćete ga primijetiti u nekoj kreaciji koju je sam osmislio. Uživati će da vas šokira svojim izjavama, prije nego što će vam poslušno klimati glavom. On ima vlastite zamisli, vlastite ideje koje su često daleko ispred svog vremena.

Osobina koje se osoba Uranovskog tipa, ni po koju cijenu neće odreći je potreba da bude slobodna. Na sve moguće načine.

Gotovo siguran način, da pobjegne iz odnosa, biti će ako ga želite imati samo za sebe, ako ga kontrolirate i namećete mu vaš način.

Nećete ga pronaći na statičnim, predvidljivim poslovima jer voli istraživati, učiti, komunicirati. Ili barem, ono što radi, raditi po svom.

Treba slobodu da kaže što misli, što osjeća, što treba. Treba slobodu da izabere, ono što jest i što želi biti. Ne u smislu odbacivanja odgovornosti i parole: ”Slobodan sam. Mogu da radim što god hoću“ već u prihvanju odgovornosti za svoj vlastiti napredak.

Utjecaj Urana nije uvijek ni jednostavan ni lagan i pronaći ćemo ga, nesvjesni mogućnosti njegovog pozitivnog korištenja, u hirovitom ponašanju, u rušenju svega što je staro i konzervativno, u iznenadnim događajima nad kojima nemamo kontrolu, a koji nam mogu promijeniti život. I koji nas, ponekad prisiljavaju da promijenimo nešto, što smo već odavno trebali promijeniti.

Uran je pogled u budućnost. Sa sviješću o vrijednostima povijesti. Uran je čovjek koji je jedinstven. Sa željom da svoju jedinstvenost pokloni čovječanstvu. Stvarajući neki novi, drugačiji, bolji svijet.

Za dodatne informacije javite se na mail adresu – djeniblazic5@gmail.com

Đenifer Blažić / PodUčkun.net

error: Content is protected !!