ZVJEZDANA ČITANKA: Venera

Nova rubrika... Zvjezdanu čitanku pratite svakih dvadeset dana...

Nova rubrika… Zvjezdanu čitanku pratite svakih dvadeset dana…

Volim te jer ti si mi dala ljubav.
Volim ljubav jer si mi je ti dala.
Charles Baudelaire

Dok god na Zemlji bude postojao život, postojati će i ljubav kao vječna inspiracija . I to ne samo ljubav prema drugom ljudskom biću, već i ljubav prema prirodi, umjetnosti, stvaralaštvu.

zvjezdana_citanka_venera (3)

Venera je planeta kojoj je povjerena sva ljubav na našoj planeti, pod čijim okriljem živi svo zadovoljstvo, uživanje i sreća. Jer Venera je rođena da bi uživala, da bi bila sretna, da bi davala i primala ljubav. Veneri godi fino okruženje, fino društvo, kristalne čaše, bogate frizure. Venera oko sebe želi ljepotu, sklad i dobru mjeru. Zalogajčić ukusne fine hrane, stručak šarenog proljetnog cvijeća ,brzi pogled ovlaš upućen samo njemu, i tek jedva primjetan dodir ruke.

Venera želi voljeti i biti zaljubljena, kao što želi da je obožavaju i vole. Pri čemu nikako ne bi trebala zaboraviti na onu prvu ljubav koja je obavezuje da voli samu sebe. Ljubav prema sebi samoj, uvažavanje sebe, svakome od nas pomoći će da se ostvari kao sretna, ispunjena osoba, zadovoljna sobom.

Kao ona koja je simbol ljepote i sklada, pronaći ćemo je u stvaralaštvu koje je vezano uz muziku, sliku, fotografiju, kazalište, ples.

Venera se sastoji od prakvaliteta vlažno i toplo pri čemu joj vlažnost daje kvalitetu opuštenosti , blagosti i prilagodljivosti , dok joj toplo daje potrebu da se spaja sa drugima, da je otvorena i topla. Naglašenost ženskog principa ( vlažno kao ženski princip je mnogo više zastupljeno od toplog, koji je muški princip) prirodi Venere dati će i potrebu za emocionalnim zadovoljstvom, suradnjom, prihvaćanjem.

Đenifer Blažić

Đenifer Blažić

Upravo ovih dana, točnije jučer, 30.12.2015. Venera je iz znaka Škorpiona prešla u znak Strijelca i ostat će tamo do 24.01. 2016.

Što to za nas znači? Škorpion je vodeni znak kojemu su emocije na prvom mjestu. Venera je planeta osjećaja i ljubavi pa ćemo za vrijeme dok je Venera bila u Škorpionu biti okrenuti dubokim osjećajima, pomalo zatvoreni , možda opterećeni ljubomorom koja je produkt potrebe da budemo sigurni u partnerove osjećaje. (Škorpion je fiksni znak kojemu je potrebna sigurnost na emotivnom planu). Ulaskom Venere u znak Strijelca situacija se bitno mjenja. Strijelac je vatreni, muški znak koji je , kao uostalom i svi vatreni znaci, sklon aktivnosti, poduzetan je i nadasve optimističan i vedar. Za Strijelca ništa nije neostvarivo, i ako već nema realnih mogućnosti da nešto ostvari, on vjeruje u sreću . Strijelac voli život, voli radost i zabavu.

Zato će i Venera, koja po svojoj prirodi ima naglašen ženski princip, u muškom znaku Strijelca poprimiti novo lice. Ovo je Venera koja osvaja, koja bez zadrške i srama pokazuje što joj se sviđa. Ovo je Venera koja je direktna, otvorena, koja želi uživati u životu i svim njegovim blagodatima. Voli društvo, zabavu, spontana je i omiljena. Sretna je, kada su i drugi sretni. Kod nje nema kalkuliranja, analize, dubokog promišljanja. Ona voli, sada i ovdje.
Jedino što bi dežurni moralisti mogli zamjeriti Veneri u Strijelcu je gubitak onoga što Veneri tako puno znači – prave mjere, ravnoteže. Jer Strijelac uvijek želi više. Pa ćemo Veneru u Strijelcu pronaći na , lagano, razuzdanoj zabavi. Gdje se baš ugodno opustila, uz nekoliko čašica previše. Koje tako lako pomiču granice „poželjnog i prihvatljivog“koje Veneri u Strijelcu uostalome nikad nije ni bilo naročito simpatično.

zvjezdana_citanka_venera (2)

Koliko će znaci zodijaka biti zadovoljni i sretni u periodu u kojem se Venera kreće znakom Strijelca? Donosi li im sreću u ljubavnom životu, donosi li im zabavu, ugodno druženje, ili žele biti lijepi sami sebi, šarmantni ?

OVAN – koji je uvijek spreman na akciju spakirao je par neophodnih stvari koje mu trebaju za dalek put, za novu avanturu. Ako tamo sretne neku, vrijednu njegove pažnje, ponio je svoje najjače oružje – omiljenog Sebe.

BIK – koji više od ičega cijeni sigurnost i ne želi iz ruku ispustiti ono što voli, morat će učiniti ustupak. Pustite ono što volite, da biste to mogli zadržati.

BLIZANCI – zagrlite svoju dragu i posmatrajte zvijezde koje vam se smiješe. Vrijeme je za ljubav, idealizam i snove.
P.S. Možda da na tren isključite mobitel?

RAK – što da napravi Rak kada mu na radnom mjestu priđe Ona i kaže: Slušaj račiću, mogu li se malo uvući k tebi, pod tvoj oklop?
Ono što mu najbolje ide – krene unatrag!

LAV – kojemu skromnost nikada nije bila vrlina, odlazi na zabavu svoje drage gdje će upoznati mnoge ljude različitih uvjerenja, različitih vjera.
I popraviti im prosjek.

DJEVICA – sklona pedantnosti i čistoći i sada se pita kako su je uspjeli nagovoriti da se novogodišnja zabava održi baš kod nje doma. Ako još uvijek ne znate kamo ćete, evo vam ideje. Pozvani ste svi.

VAGA – iako ste skloni premišljanju, ovo je vrijeme u kome mu otvoreno možete reći, koliko ste zaljubljeni u njega. Oni manje hrabri, mogu napisati ljubavno pismo.

ŠKORPION – Danas je napokon stigao. Sa drugog kraja svijeta. Sa crvenom mašnom. Paket. Uzela ga je sa tajanstvenim osmjehom na usnama i sada možemo samo pretpostavljati što je bilo unutra. Parfem, nakit, čipka?

zvjezdana_citanka_venera (1)

STRIJELAC – može li ovog mjeseca itko da odoli zaljubljivom, veselom Strijelcu? Lijep, dotjeran, raspoložen, skinut će vam koju god zvijezdu na nebu da izaberete.

JARAC – već poslovično ozbiljan i odgovoran, baca samo na časak oko (pazeći da ga nitko ne vidi), na ljepoticu sa kojom bi mogao obići svijet. Uzdahne čeznutljivo, i vrati se u svoju stvarnost.

VODENJAK – Ako kod Djevice više neme mjesta, dođite kod Vodenjaka. Napravio je novogodišnju zabavu za sve prijatelje. Ne zamarajte se time što ga ne poznajete, on je prijatelj svima.

RIBE – će ustreptalih srca ispratiti onog tko više od svega cijeni svoju slobodu i svoje vizije . On je dobio posao u udaljenom gradu, i to baš sada, kada ga ona najviše treba.

SVIMA VAMA – ma koji znak da bili, želim da se u novoj 2016. godini okružite simbolima Venere. Pozovite u svoj život ljubav, ljepotu, ljubaznost. Budite otvoreni, njegujte suradnju i dobre odnose. I nosite mir. U sebi, i drugima.

Za dodatne informacije možete pisati na djeniblazic5@gmail.com.

Đenifer Blažić / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net