Zvonimir Radišić trio u ponedjeljak zatvara ovogodišnju Štiklu

Zvonimir Radišić trio u ponedjeljak zatvara ovogodišnju Štiklu

Foto,video: Robert Kalčić, Igor Modrić / Prorec

Zvonimir Radišić trio, kojega uz Zvonimira Radišića na gitari čine još i Henry Radanović na kontrabasu te Tonči Grabušić na bubnjevima, njeguje tradicionalni jazz izričaj, a na repertoaru će im se na Morskom prascu naći autorske kompozicije, standardi nekih od najvažnijih skladatelja jazz povijesti te poneka kompozicija autora trenutačno aktivnih na svjetskoj jazz sceni.

Rijeka – Glazbenicima okupljenim u Zvonimir Radišić trio ovog ponedjeljka je, od 21 sat, pripala čast da na Morskom prascu zatvore Štiklu, festival jazz i eksperimentalne glazbe, što je ove godine bila jedan od programskih pravaca projekta Kantrida Europski kvart kulture FKK 2020.

Zvonimir Radišić trio, kojega uz Zvonimira Radišića na gitari čine još i  Henry Radanović na kontrabasu te Tonči Grabušić na bubnjevima, njeguje tradicionalni jazz izričaj, a na repertoaru će im se na Morskom prascu naći autorske kompozicije, standardi nekih od najvažnijih skladatelja jazz povijesti te poneka kompozicija autora trenutačno aktivnih na svjetskoj jazz sceni.  Lider tria nedavno je diplomirao na jazz odsjeku akademije Gustav Mahler u Klagenfurtu i uz svoju višestruko nagrađivanu ritam sekciju jamči vrhunski glazbeni doživljaj.

Ovogodišnju Štiklu otvorio je Branko Sterpin sa The Sterptet kvintetom, nakon toga na Morskom prascu zasvirali su JazzObala Quartet i onda sve oduševili Zoran Majstorović i Aleksander Ipavac sa Ipavac-Majstorović kvartetom. Zvonimir Radišić trio koncert će održati ako to vremenske prilike budu dopuštale, a posljednjim u nizu koncerata ovogodišnje Štikle ekipa projekta Kantrida FKK 2020 svim gledateljima želi zahvaliti na dosadašnjem zajedničkom druženju u jednom više nego neobičnom ljetu. Štiklu, festival jazz i eksperimentalne glazbe, 2012. godine pokrenuli su Zoran Majstorović i Damir Čargonja Čarli.

Naravno, i ovaj će koncert, kao i sva dosadašnja događanja na Kantridi, biti organiziran u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a što se tiču sprječavanja širenja zaraze bolešću COVID-19.

error: Content is protected !!