18. Festival šparuga u Lovranu – Travanj u znaku divlje šparoge

Divlja šparuga koja raste na obroncima Učke poznata je gastronomska delicija, a kvalitetu i poseban okus daje joj aerosol. Centralna fešta zakazana je za 14. travnja na trgu Slobode od 12 sati, a ponovo će se delat vela fritaja 1.000 jaja i 30 kg šparuga u tavi promjera 2 metra.

Lovran – Punoljetni Festival šparuga počinje ove nedjelje 1. travnja, a traje do 30. travnja, javili su organizatori iz TZ Lovran. Centralna fešta zakazana je za 14. travnja na trgu Slobode od 12 sati. Program će otvoriti nastup banda ‘Cukar & Caffe’ & DJ Vedran, u 13:30 sati zakazan je nastup Puhačkog orkestar Lovran, dok je vela fritaja koju će pripremati Srđana Jevtić na rasporedu u 14 sati. Ove godine finalistica kulinarskog show-a Masterchef pripremit će slasnu fritaju 1.000 jaja i 30 kg šparuga u tavi promjera 2 metra, nakon čega slijedi nastavak fešte uz ‘Cukar & Caffe’ & DJ Vedrana. Porcija vele fritaje nudit će se po popularnoj cijeni od 30,00 kuna, a slastičari Remisens Hotel Excelsior ponudit će roladu od šparuga po promotivnoj cijeni od 15 kuna, dok će cijeli program voditi Dražen Turina Šajeta.

Također, kao i proteklih godina jela na bazi divljih šparuga zanimljive i ukusne menije koji se mogu probati po popularnim cijenama nudit će bistro Oaza, bistro Stari grad, buffet Stubica, konoba Kali Medveja, Lovranski Pub, Remisens Hotel Excelsior, restoran Bellavista, restoran Draga di Lovrana, restoran Knezgrad, restoran Kvarner, restoran Lovranska vrata, restoran pizzeria Delfino, restoran Riviera i restoran Villa Astra.

Na web stranici TZO Lovran www.tz-lovran.hr, za vrijeme Festivala šparuga moći će se prošetati virtualnom cestom „Okusi šparuga u Lovranu“ na kojoj će se nalaziti restorani i konobe koji su se uključili u projekt lovranske Turističke zajednice i Festivala šparuga.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!