20. Zeleni Kastav na raporedu ovog ponedjeljka @ Fortica

ARHIVA

U sklopu ciklusa predavanja “Hranom u budućnost”, a u sklopu sajma “Zeleni Kastav”, Društvo prijatelja Waldorfske pedagogije u suradnji s Gradom Kastvom i Grupama solidarne razmjene, 18. lipnja, s početkom u 18 sati u Gradskoj vijećnici Kastav organizira predavanje “Permakultura – put u održivo društvo”.

Kastav – 20. Zeleni Kastav, sajam ekološke, biodinamičke i organske hrane održat će se ovog ponedjeljka, 11 lipnja, od 17 do 20 sati na Fortici.

– S nama će biti 25 uzgajivača i proizvođača s proizvodima svojih obiteljskih gospodarstava, obrta, zadruga i poduzeća. U ponudi će biti korjenasto povrće i zelenje, voće, voćne prerađevine i sokovi, jaja iz slobodnog uzgoja kokica hranjenih organskom hranom s Velebita, kravlje i kozje mlijeko i mliječni proizvodi, sirevi i suhomesnate prerađevine, bučino ulje i prerađevine, razni povrtni namazi i salse, batat narančasti i ljubičasti, marmelade od batata sa šećerom ili stevijom, nezamislive kombinacije namaza medvjeđeg luka, ulje, brašno i melemi konoplje, brašna, palente i žitne pahuljice starih sorti žitarica, obilje raznih vrsta kruha, savijača sa šumskim plodovima i jabukama, slastica i torti, energetskih pločica bez glutena i dodanih šećera. Bit će češnjaka, kapule, slanutka i graha. Razne vrste eko meda i izuzetan apikompleks, razne kombinacije soka aronije, rabarbare, keksa, marmelada i čaja, uz sve naprijed navedeno, pomoći će jačanju imuniteta i pripremi za nove ljetne izazove. S nama su i dva nova proizvođača, OPG Alen Kurbegović iz Skrada s marmeladama od šumskih plodova te savijačama od šumskih plodova i jabuka, zatim “Pannonian Grain” d.o.o iz Osijeka s hladno prešanim ekološkim uljima i brašnima suncokreta, konoplje, badema, oraha, lješnjaka i lana. Također, bit će i presadnica raznih sorti jagoda, te sadnica začinskog bilja i sadnica lovor višnje, najavili su organizatori, uz napomenu da se u slučaju kiše, sve seli pod natkriveni parkirni prostor Školske sportske dvorane Kastav.

U sklopu ciklusa predavanja “Hranom u budućnost”, a u sklopu sajma “Zeleni Kastav”, Društvo prijatelja Waldorfske pedagogije u suradnji s Gradom Kastvom i Grupama solidarne razmjene, 18. lipnja, s početkom u 18 sati u Gradskoj vijećnici Kastav organizira predavanje “Permakultura – put u održivo društvo”. U sklopu istog, Gordana Dragičević – permakulturna dizajnerica, edukatorica i aktivistica, upoznati će sve zainteresirane s novom, održivom kulturom.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!