27. KKL – Glazbenom radionicom i koncertom Petra Čulića danas se otvara Festival gitare @ Kastav

Arhiva

Navečer će se u crkvi Sv. Jelene Križarice s početkom u 21 sat održati koncert ponajboljeg hrvatskog klasičnog gitarista mlađe generacije, Splićanina Petra Čulića.

Kastav – Tradicionalnom glazbenom radionicom za gitariste i ostale glazbenike pod vodstvom umjetničkog direktora festivala Zorana Majstorovića otvara se 22. Festival gitare. Glazbena radionica namijenjena je gitaristima svih uzrasta i stupnjeva predznanja, ali i drugim instrumentalistima i pjevačima koji žele proširiti svoje glazbeno znanje. Održavat će se u Gradskoj loži od ponedjeljka 9. do četvrtka 12. srpnja od 10 do 12 sati i od 14 do 16 sati te u petak 13. srpnja od 10 do 14 sati uz završni koncert polaznika neposredno po okončanju tečaja, također pod Gradskom ložom.

– Navečer će se u crkvi Sv. Jelene Križarice s početkom u 21 sat održati koncert ponajboljeg hrvatskog klasičnog gitarista mlađe generacije, Splićanina Petra Čulića. U daljnjem programu Festivala gitare u utorak 7. kolovoza na Crekvini nastupaju ponajbolji austrijski gitarist Michael Langer, profesor na „Anton Bruckner University“ u Linzu i na „University of Music and Arts“ u Beču te dobitnik nagrade Best Acoustic Fingerstyle Guitarist koju dodjeljuje slavni časopis Guitar Player, zajedno s fantastičnom austrijskom gitaristicom Sabine Ramusch. Završni koncert bit će također na Crekvini, u ponedjeljak 27. kolovoza u 21 sat i tada će nastupiti japanska mezzosopranistica Akiko Kozato zajedno sa slavnim talijanskim gitaristom Walterom Lupijem izvodeći program baziran na japanskoj tradicionalnoj glazbi. Akiko živi u Milanu i djeluje u poznatom teatru La Scala, a Walter je u svojoj više od 30 godina dugoj koncertnoj karijeri svirao širom svijeta, a bavi se i podučavanjem gitare s naglaskom na njegovu osobnu tehniku sviranja nazvanu “flatfinger”, najavili su organizatori.

N. C. / PodUčkun.net

#wpdevar_comment_3 span,#wpdevar_comment_3 iframe{width:100% !important;}
error: Content is protected !!