3. regata tradicijskih barki na jedra “Nino Gasparinic” @ Lovran

Nino Gasparinic bio je samouki kalafat koji je po modelu dalmatinskoga guca napravio prvi Lovranski guc te ga preradio za potrebe svoga kraja.

Lovran – Ove nedjelje, 3. lipnja, Lovran će biti domaćin regate tradicijskih barki na jedra “Nino Gasparinic”, druge po redu u ovogodišnjem kalendaru sličnih manifestacija na sjevernom Jadranu, u organizaciji sekcije “Lovranska lantina” udruge “Naš Lovran – Lovrana nostra”. Start regate predviđen je za 12 sati, a prijaviti se mogu svi koji posjeduju drvenu barku – tj. guca, batanu ili pasaru, opremljenu oputama te oglavnim, sošnim i latinskim jedrima od jedrenine i dakrona.

Nino Gasparinic bio je samouki kalafat koji je po modelu dalmatinskoga guca napravio prvi Lovranski guc te ga preradio za potrebe svoga kraja. Prijave za regatu možete napraviti e-mail adresu: tzo-lovran@ri.t-com.hr, ili na sam dan regate, od 9 do 11 sati, regatnom odboru.

Obzirom da je ovakvoj vrsti ‘druženja’ popularnost raste, vrijedi dodati da će se smotra i regata tradicijskih barki na jedra u Mošćeničkoj Dragi, ove godine održati u ranijem terminu od dosadašnjeg, tj. 30. lipnja.

Arhiva Liburnija.net: Veselo društvo @ Lovran

Arhiva Liburnija.net: Veselo društvo @ Lovran

Ivan Mellor / Liburnija.net
Foto: David Kurti

error: Content is protected !!