4 dana izvrsnih koncerata – Jubilarni 40. Ri Rock Festival donosi 40 godina rockerske povijesti Rijeke

U 40 godina postojanja skoro da nema riječkog benda koji nije svirao na Ri Rock Festivalu, a neki od njih danas slove kao najbitnija imena alternativne scene Hrvatske i Balkana.

Rijeka – Ove godine u prosincu tijekom čak 4 dana obilježava se 40. izdanje jednog od najdugovječnijih festivala u Europi – legendarnog Ri Rock Festivala posvećenog demo sceni i mladim glazbenicima. U 40 godina postojanja skoro da nema riječkog benda koji nije svirao na Ri Rock Festivalu, a neki od njih danas slove kao najbitnija imena alternativne scene Hrvatske i Balkana.

Četrdeseto izdanje donosi izmjenu koncepta i novitete. Prijavljeni bendovi dobiti će priliku za nastup bez klasičnog koncertnog natjecanja bendova i to uz podršku glazbenika koji su pridonijeli Ri Rock sceni kroz povijest. Festival zadržava esenciju demo festivala kroz novi način odabira pobjednika uz dodjelu nagrade Ri Rock kipić.

– Ri Rock Kipić, izrađen od reciklirane plastike u suradnji s ekipom iz ReUse centra, dodijeliti će se pobjednicima festivala nominiranih po kategorijama. U devet kategorija, tri glavna pobjednika osvojiti će bogate nagrade poput 30 sati snimanja i mastering u Studio Palach, besplatne probe u Music BOX (Ri Rock) i poklon bon za kupnju glazbene opreme u ART of MUSIC trgovinama koje donosi Udruga Ri Rock i Art of Music. Kroz ovakav način dodjele nagrada, Udruga Ri Rock smatra da će se obuhvatiti veći broj glazbenika te tako ponuditi podrška bendovima i glazbenicima koji su kroz trud, rad i ulaganjem u bend pokazali kvalitetu, održivost i budućnost scene. Iz tog razloga uvedene su posebne kategorije preko kojih će se odabrati pobjednici koji su zaslužili podršku Udruge Ri Rock, a kroz počasne nagrade dodijeliti će se priznanja i nešto starijim akterima scene, kazali su organizatori.

Jubilarni, 40. Ri Rock započinje u petak 7. prosinca u OKC Palach dodjelom nagrada Ri Rock Kipić i nastupima značajnih imena riječke scene: Denis & Denis i Bajo svira Fit pod voditeljskom palicom Šajete koji će također i zasvirati uz svoj bend Yars.

Drugog dana, u subotu 8. prosinca, pruža se prilika prijavljenim mladim bendovima da nastupe uz podršku bendova One Piece Puzzle, Mandrili i Izet Medošević & Borgie. Veliko koncertno zatvaranje festivala održat će se 14. i 15. prosinca u Pogonu Kulture uz bendove Let 3, Grč, Pankrti, Valter svira Parafe, Po’ Metra Crijeva te ovogodišnja tri pobjednika festivala.

error: Content is protected !!