8 dodatnih gradskih stipendija

8 dodatnih gradskih stipendija

8 dodatnih gradskih stipendija


Opatija – U uredu zamjenika gradonačelnika Opatije Ernie Gigante Deškovića održana konferencija za tisak povodom najave natječaja za učeničke i studentske stipendije Grada Opatije u akademskoj godini 2009./2010. i noviteta u samom natječaju.
Broj učeničkih stipendija Grada Opatije bit će povećan s 12 na 17, a studentske su povećane s 22 na 25. Natječaj za akademsku godinu 2009./10. bit će biti raspisan 28. listopada te objavljen u Novom listu i na web stanici Grada dok je rok za prijavu 15 dana od dana objave. ”Sada su izjednačeni svi mladi građani Opatije, oni koji studiraju u drugim državama i oni koji studiraju u Hrvatskoj, naime promjenom odluke Gradskog vijeća mogu se prijaviti i oni studenti koji studiraju u inozemstvu” obrazložio je Ernie Gigante Dešković.
Prag školskog uspjeha za prijavu prema kriteriju imovinskog statusa snižen je s 4,50 na 4,00 za učenike, i s 4,00 na 3,5 za studente. „Snižavanjem praga dobiti će se širi prostor za prijave na temelju imovinskog kriterija pa ćemo imati realniju sliku onih učenika i studenata kojima je potpora zaista i potrebna što je i cilj ovoga kriterija“ objasnila je Marta Berčić stručna suradnica za obrazovanje.
Osim ovih stipendija Grad Opatija podupire studente poslijediplomskih doktorskih studija i polaznike specijalističkih studija i ostalog stručnog usavršavanja, jednog/u studenta/icu prava (stipendija dr. Jadranko Crnić), učenike koji se školuju za deficitarna zanimanja u suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom i Ministarstvom znanosti obrazovanja i sporta, te podupire edukacije za mlade do 29 godina koji su nezaposleni.
Na ovaj način Grad direktno financijski pomaže do 70 mladih Grada Opatije olakšavajući njima i njihovim obiteljima, motivirajući ih za daljnje školovanje s preko 500.000 kuna godišnje.

error: Content is protected !!