Akcija mladih: Vijećnici će ipak raspravljati o uvelike premašenim iznosima za Kulturno turistički centar @ Opatija

Igor Puž

Igor Puž

– Tražit ćemo od gradonačelnika Ive Dujmića da u roku od 30 dana pokrene postupak neovisne revizije čitavoga projekta od strane neovisnog tijela koje će ispitati sve okolnosti ugovaranja, izvedbe i nadzora projekta izgradnje Kulturno turističkog centra (KTC), istaknuo je Puž.

Opatija – Okolnosti ugovaranja, izvedbe i nadzora projekta izgradnje Kulturno turističkog centra (KTC) bit će raspravljeni i predočeni gradskim vijećnicima na sljedećoj sjednici gradskog vijeća grada Opatije, koja je zakazana za naredni tjedan. Naime, vijećnik Akcije mladih, Igor Puž predao je danas uime djela gradskih vijećnika zahtjev za uvrštenje nove točke dnevnog reda pod nazivom ”Izgradnja Kulturno turističkog centra (KTC)”.

ktc obrazlozenje 2017

– Odgovor na pitanje našeg vijećnika potaknulo je ozbiljne sumnje u zakonitost postupaka vezanih uz izgradnju Kulturno turističkog centra (KTC). Iznosi dodatnih radova, uključivo i takozvanu „okolnu infrastrukturu“ koja „nije sadržana u građevinskoj dozvoli“, ali neposredno ovisi o samoj izgradnji dosežu gotovo osam milijuna kuna. Navedeni propusti u izvedbenoj dokumentaciji i ugovornom troškovniku, te dodatna oprema koja se s pravom smatra esencijalnom za obavljanje djelatnosti aludiraju na mogućnost neprofesionalnosti, nemara, neznanja, prikrivanja ili pogodovanja. Zbog mnogih nepravilnosti koje se vezuju uz KTC i zabrinutosti među našim sugrađanima smatramo da je potrebno hitno raspraviti i razjasniti sve okolnosti oko velikih novčanih iznosa na teret poreznih obveznika Grada Opatije koji su se utrošili na izgradnju KTC-a, a koji uvelike premašuju iznose koji su inicijalno predviđeni i predstavljeni vijećnicima i javnosti, stoji u zahtjevu gradskih vijećnika upućenom danas predsjedniku Gradskog vijeća.

– Zahtijevamo da se vijećnicima dostavi sljedeća dokumentacija: Ugovor o financiranju između Grada Opatije i Erste banke; Osnovni ugovor o izgradnji KTC između Grada Opatije i izvođača s pripadajućom natječajnom dokumentacijom te ugovorni troškovnik; Aneks br. I osnovnog ugovora o izgradnji KTC između Grada Opatije i izvođača i uz pripadajuću dokumentaciju iz natječaja javne nabave; Aneks br. II osnovnog ugovora izgradnji KTC između Grada Opatije i izvođača uz pripadajuću dokumentaciju iz natječaja javne nabave; Ugovor o izradi projektne dokumentacije i eventualni aneksi; Ugovor o uslugama nadzora i eventualni aneksi; Ugovor o konzultantskim uslugama; Izvješće glavnog nadzornog inženjera; Sve mjesečne privremene situacije; Odluku o imenovanju voditelja projekta koji zastupa investitora i ovjerava i potpisuje mjesečne privremene situacije i njegovo izvješće; Ugovor između Grada Opatija i Parkova o uređenju “okolne infrastrukture”, odnosno “trga ispred KTC-a” i sva pripadajuća dokumentacija te troškovnik i Izvješća konzultanta br. 1,2,3 i 4., istaknuo je Puž prilikom predaje zahtjeva.

– Osim što ćemo rasvijetliti određene sumnje vezane uz izgradnju KTC-a, tražit ćemo od gradonačelnika Ive Dujmića da u roku od 30 dana pokrene postupak neovisne revizije čitavoga projekta od strane neovisnog tijela koje će ispitati sve okolnosti ugovaranja, izvedbe i nadzora projekta izgradnje Kulturno turističkog centra (KTC), rezimirao je Puž.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!