Akcija Udruge Foliot „Imam jedan prijedlog“ – Kako mjesto u kojem živimo učiniti boljim @ Matulji

U iduća dva mjeseca održat će se četiri interaktivne radionice kojima se stanovništvo Općine Matulji želi potaknuti na sudjelovanje u poboljšanju kvalitete življenja u zajedničkoj sredini, promišljajući o nedostacima i potencijalnim rješenjima u svojoj lokalnoj zajednici.

Matulji – Foliot – Centar za djecu i mlade Matulji provodit će tijekom rujna i listopada građansku akciju „Imam jedan prijedlog“. Ova građanska akcija provodi se zahvaljujući financijskoj potpori Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

U iduća dva mjeseca održat će se četiri interaktivne radionice kojima se stanovništvo Općine Matulji želi potaknuti na sudjelovanje u poboljšanju kvalitete življenja u zajedničkoj sredini, promišljajući o nedostacima i potencijalnim rješenjima u svojoj lokalnoj zajednici. Radionice će obuhvaćati sve dobne skupine, čime će se također poticati i međugeneracijski dijalog, važan za poboljšanje životnih uvjeta za sve generacije.

– Ovim putem Udruga poziva sve zainteresirane, djecu, mlade, roditelje, none i noniće, da sudjeluju na interaktivnim radionicama i ukoliko imaju prijedlog koji bi htjeli izreći, dobrodošli su javiti se na službeni e-mail udruge. Produkt svake radionice bit će kratak video u kojem će svi sudionici moći reći svoj prijedlog – kako mogu mjesto u kojem žive (rade i školuju se) učiniti boljim. Video radovi bit će distribuirani po društvenim mrežama i na web stranici Udruge, a krajem listopada bit će održana i završna prezentacija svih radova te razgovor sa svim sudionicima projekta, kako bi se pokušalo odabrati jedan od prijedloga – i započeti s njegovom realizacijom. Male promjene pokreću veliku, glavna je misao i vodilja ovog projekta. Pratite ovu akciju na Facebook stranici Udruge Foliot, njihovoj web stranici (www.foliot.hr), a ako želite sudjelovati javite im se mailom na udruga.foliot@gmail.com ili pozivom na broj 099/754-0779, poručili su iz Foliota.

D. Ž. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!