Anketiranje građana u sklopu projekta e-županija

grad_opt_2012

– Anketiranje će provoditi članovi udruge Žmergo iz Opatije kao i stipendisti Grada Opatije koji će imati pisana ovlaštenja, poručili su iz grada Opatije.

Opatija – Iz grada Opatije obavještavaju stanovništvo, da će se u razdoblju od 01. kolovoza do 20. rujna 2014. godine za potrebe projekta e-Županija, obavljati anketiranje stanovnika dijelova Opatije, uglavnom mjesta u zaleđu, koje je nužno u svrhu dobivanja uvida u stvarno stanje postojeće telekomunikacijske usluge, a u sklopu realizacije projekta e-Županija u koji se Grad Opatija uključio temeljem odluke Gradskog vijeća.

– Anketiranje će provoditi članovi udruge Žmergo iz Opatije kao i stipendisti Grada Opatije koji će imati pisana ovlaštenja. Imajući u vidu česte ponude raznih teleoperatera koji dolaze nuditi svoje usluge i time potencijalno narušavaju privatnost, molimo za razumijevanje, u ovom slučaju gdje je anketiranje nužno radi kvalitetne i uspješne provedbe projekta. Sama anketa sastoji se od 11 pitanja na koja su ponuđena više raznih odgovora, te anketiranje ne bi trebalo trajati više od 10-ak minuta. Nadamo se da će građani, kroz provedbu ankete, aktivno sudjelovati u ovom projektu koji nam svima donosi bolju i kvalitetniju budućnost, na čemu im se unaprijed zahvaljujemo, poručili su iz grada Opatije.

Projekt e-Županija usmjeren je ka razvoju elektroničke komunikacijske mreže širokog pojasa te omogućavanju pristupa različitim e-usluga građanima i institucijama u “Informatičkom oblaku“ Primorsko-goranske županije. Projekt omogućuje povezivanje na Internet s velikom brzinom prijenosa podataka (tzv. širokopojasni pristup Internetu) i na rijetko naseljenim područjima za koja ne postoji ekonomski interes operatora za izgradnju širokopojasnih mreža.

Brzi pristup Internetu je nešto što je i Europska unija prepoznala i želi u svim svojim regijama uvesti kao infrastrukturu koja će omogućiti uravnotežen i brži regionalni i ekonomski razvoj. Cilj je do 2020. godine na cijelom području Europske unije osigurati brzi pristup Internetu i tako svim građanima omogućiti iste uvjete, budući da najnovije širokopojasne usluge (poput učenja ili rada na daljinu, elektroničkog zdravstva, usluge eUprave i svega onoga što će na neki način poboljšati uvjete života) zahtijevaju odgovarajuće brzine prijenosa podataka koje je moguće ostvariti tek uz pomoć svjetlovodne pristupne infrastrukture i odgovarajućih tehnologija nove generacije. Plan je da se do 2020. godine u svim domovima i uredima omogući brzina Interneta od minimalno 30Mbit/s, te ostvarenje 50% prekrivenosti širokopojasnim pristupom brzine 100Mbit/s (ultrabrzi pristup).

Većom brzinom omogućeno je pružanje novih, bržih i boljih usluga koje mogu građanima dugoročno unaprijediti kvalitetu života. Uz građane, kao krajnje korisnike, na širokopojasne mreže bit će povezane državne institucije, lokalne uprave i samouprave. Samim fizičkim povezivanjem ostvaruje se mreža koja olakšava dijeljenje podataka te promptnije rješavanje zahtjeva koji su da sada zahtijevali dostavu papirologije.

I. Mellor / PodUčkun.net

error: Content is protected !!