Astronomska otpremnina Šehanoviću gurnula ih u ‘minus’ – LRH lani ostvario gubitak od 17 milijuna kuna

Astronomska otpremnina Šehanoviću gurnula ih u ‘minus’ – LRH lani ostvario gubitak od 17 milijuna kuna

Najveća investicija bila je u hotel Imperial, koji je potpuno obnovljen i vrata je otvorio u svibnju prošle godine.

U 2018. godini Liburnia Riviera Hoteli ostvaruju gubitak u visini od oko 16,7 milijuna kuna, dok je prethodne godine ostvarena dobit u visini od 19,6 milijuna kuna.

Opatija – Liburnia Riviera Hoteli proteklu su godinu završili u uvjerljivom minusu, a glavni je razlog astronomska otpremnina isplaćena bivšem predsjedniku Uprave Igoru Šehanoviću. Brutto trošak otpremnine iznosio je preko 28 milijuna kuna, odnosno gotovo deset posto ukupnih prihoda koji su iznosili 323 milijuna kuna, što je otprilike na razini 2017. godine.

Bivši predsjednik Uprave LRH Igor Šehanović

No, konačan rezultat u 2018. godini ipak je značajno lošiji od onog ostvarenog u prethodnoj godini zbog značajno povećanih troškova, koji su porasli za oko 12 posto i dosegli gotovo 340 milijuna kuna. Najveći udio odnosi se na povećanje troškova za zaposlene, koji su bili 33 milijuna kuna veći i iznosili 105 milijuna kuna u odnosu na 72 milijuna kuna iz 2017. godine. Većina novostvorenih troškova u ovome segmentu također otpada na Šehanovićevu otpremninu, dok je ostalim radnicima preostalo ukupno oko 5 milijuna kuna.

Iako je lani ostvaren rast noćenja od 1 posto, to nije bilo dovoljno da pokrije značajno povećane izdatke. Što se tiče investicija, one se prvenstveno odnose na hotel Istra koji je dobio 37 dodatnih smještajnih jedinica, a radovima je kapacitet povećan i hotelu Marina u Mošćeničkoj Dragi, hotel Palace i obližnja Villa Slatina kao i Villa Belvedere u Lovranu. Najveća investicija bila je u hotel Imperial, koji je potpuno obnovljen i vrata je otvorio u svibnju prošle godine.

– U 2018. godini Liburnia Riviera Hoteli ostvaruju gubitak u visini od oko 16,7 milijuna kuna, dok je prethodne godine ostvarena dobit u visini od 19,6 milijuna kuna. Pokazatelji likvidnosti i solventnosti te omjera zaduženosti u odnosu na kapital i novčani tok su kvalitetni, naveo je u izvješću predsjednik Uprave Giorgio Cadum.

 

error: Content is protected !!