Besplatni zdravstveni pregledi urologa za muškarce @ Matulji

Građani Općine Matulji stariji od 50 godina, sada su u prilici obaviti besplatni pregled, koji uključuje pregled urologa i ultrazvučni pregled prostate.

Od danas Općina Matulji kreće sa novim preventivnim zdravstvenim programom namijenjenom građanima. Radi se o pregledu urologa i ultrazvučnom pregledu prostate namijenjenom muškarcima u dobi od 50 godina i više.

Matulji – Građani Općine Matulji stariji od 50 godina, sada su u prilici obaviti besplatni pregled koji bi im mogao spasiti život – naime, od danas, utorka 27. studenog, Općina Matulji pokrenula je preventivni zdravstveni program namijenjen građanima, a koji uključuje pregled urologa i ultrazvučni pregled prostate.

– Cilj ovog programa je prevencija karcinoma prostate jednog od najčešćih malignih oboljenja muške populacije. Svi zainteresirani muškarci sa područja Općine mogu već od ponedjeljka u Općini Matulji podignuti potvrdu za pregled uz predočenje osobne iskaznice kojom potvrđuju prebivalište. Preglede će vršiti Poliklinika Ivaniš, Zametska 100, gdje se korisnici uz predočenje potvrde naručuju i obavljaju pregled u okviru 7 dana, a najkasnije do 31. prosinca. Specijalista urolog nakon izvršenih pregleda izdati će pacijentima nalaze, a u slučaju patoloških nalaza uputiti korisnika programa svom izabranom liječniku. Općina Matulji izvršene pretrage sufinancirati u stopostotnom iznosu do iskorištenja raspoloživih sredstava rezerviranih u Proračunu Općine za 2012. godinu. Nadamo se da će i muškarci pokazati interes za preventivne programe koje nudi Općina Matulji u cilju očuvanja zdravlja budući da su protekle godine žene za sufinancirane ginekološke preglede pokazale izuzetan interes, u potpunosti iskoristile program koji im je bio namijenjen i bile izuzetno zadovoljne, kazala je zamjenica matuljskog načelnika Eni Šebalj.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!