Bez iznenađenja u Matuljima: Načelnik Mario Ćiković protiv ‘izazivača’ Vedrana Grgurića ‘obranio’ titulu

ARHIVA

Prvi donosimo preliminarne i neslužbene procjene rezultata drugog kruga izbora za (grado)načelnike na liburnijskom području. Službene rezultate donosimo iza ponoći, a detaljnije analize sutra i tijekom narednog tjedna.

Matulji – Prednost koju je aktualni načelnik Mario Ćiković ostvario u prvom krugu lokalnih izbora, prije dva tjedna kada je osvojio više glasova od svih protukandidata zajedno, pokazala se nenadoknadivom.

U jedinici lokalne samouprave koja je imala jednu od tri najslabije izlaznosti u Primorsko-goranskoj županiji, Vedran Grgurić kao kandidat promjene pružio je dobar otpor, no u konačnici nije bilo dovoljno za iznenađenje.

Aktualni načelnik osvojio je 1917 glasova Matuljaca, dok je Grguriću pripalo respektabilnih 911 glasova sugrađana. Time je Ćiković ostvario 4. izbornu pobjedu u proteklih osam godina i zaslužio svoj treći puni, a ukupno četvrti mandat (računamo li i onaj koji su ”prepolovili” prijevremeni izbori prošle godine).

Ipak, u Vijeću ga čeka komplicirana situacija, budući da njegova lista SDP-PGS-IDS-HSU nije uspjela skupiti većinu, a s druge strane nalazi se čak pet oporbenih stranaka s ukupno devet vijećnika.

Davor Žic / PodUčkun.net

#wpdevar_comment_3 span,#wpdevar_comment_3 iframe{width:100% !important;}
error: Content is protected !!