Bog masakra @ hotel Adriatic

ivica_vidovicOpatija – Ekipa Teatra Rugantino, ovoga će petka (20. studenog), s početkom u 20 sati odigrati predstavu ”Bog masakra” u Kongresnoj dvorani hotel Adriatic.
Iako drama nosi pomalo morbidan naslov, on je ipak ironični komentar, a predložak je drama samo u širem smislu. Poput autoričinih ranijih radova, i ovo je komedija, koja ovaj put ispituje granice između barbarstva te politički korektnog, civiliziranog ponašanja.
”Bog masakra” priča je o dva para roditelja koji se sastaju ne bi li raspravili na koji način postupiti nakon što su se njihovi jedanaestogodišnji sinovi potukli u parku, pri čemu je Ferdinand Bruni izbio dva prednja zuba. Razgovor počinje vrlo civilizirano, no vrlo se teško dogovoriti tko je krivac, a tko žrtva. Jer možda je svađu izazvao Bruno, ali isto tako možda uzrok Ferdinandove agresije treba tražiti u disfunkcionalnom braku njegovih roditelja.
txt
Nakon popodneva provedenog u razotkrivanju obiteljskih tajni, najvažnije otkriće bit će da jabuka uistinu ne pada daleko od stabla, jer i roditelji, kad sve drugo propadne, imaju tendenciju probleme rješavati šakama. Umjesto roditeljske razotkriva se obiteljska, a zatim i životna drama, koja kulminira zajedničkim pijanstvom, razotkrivanjem dubokih nezadovoljstava, vlastite površnosti, ali i nježne roditeljske ljubavi koja na kraju – bez obzira na sve – pobjeđuje boga masakra.
Predstava počinje u 20 sati, a ulaznice se mogu kupiti u prostorijama Festivala Opatije, organizatora opatijske kazališne sezone. Ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 60,00 kn u uredu Festivala Opatije na Ljetnoj pozornici, TIC – u Rijeka i Kartomatu na Korzu.
Nikola Cvjetović

error: Content is protected !!