Bogata događanja pred Božić @ Liburnija

liburnijanet_badnjak_opatija…dva dana prije Božića krcata su raznim događanjima – od druženja uz marendu do koncerata i tuluma…
…u nastavku donosimo sveobuhvatni vodič događanja na liburnijskom području…

Opatija, Matulji, Lovran, Kastav, Mošćenička Draga – Pred nama su brojna božićna događanja koja će obilježiti predstojeće razdoblje – od koncerata i druženja do nekih sasvim novih i neobičnih projekata – a kako ne biste ništa propustili, potrebno će biti kvalitetno se organizirati i što ekonomičnije iskoristiti svoje vrijeme.
Upravo tu ulogu će odigrati i Liburnija.net, koja vam u nastavku donosi sveobuhvatan popis svih događanja posvećenih nadolazećim blagdanima.
Petak, 23. prosinca
U petak, sve će početi već u 10 sati ispred Općine Matulji, gdje se održava božićno druženje s građanima načelnika Općine, a od 11 sati u Šporovoj jami, jer u Društvenom domu ”Braće Matešić” Grad Kastav također organizira za svoje građane predbožićno druženje uz topli bakalar, čašu vina i prigodnu glazbu.
gregorian-live_sm
Nakon Matulja i Kastva produžiti možete do Voloskog, gdje se od 14.30 održava predbožićno druženje, zanimljivog naziva ‘…Vreme ga je zvat…’ na platou preko puta crkve Sv. Ana, tj. na Place – kod galerije ‘Gal’. Uz klape, opatijske mažoretkinje i moto-mrazove, druženje će potrajati do kasnih večernjih sati, što znači da ćete morati birati hoćete li se zadržati u Voloskom ili skočiti do Opatije gdje u 17 sati opatijski vatrogasci ispred hotela ”Milenij” drugu godinu zaredom kite podvodno božićno drvce. Također, možete se odlučiti i za povratak u Matulje, gdje se od 17 do 19 sati Djed Mraz druži s djecom na Božićnom sajmu ispred zgrade Općine.
Ako stignete, skočite do Mošćenica, jer u tamošnjoj crkvi u 19 sati počinje Božićni koncert na kojem nastupaju brojni zborovi i instrumentalisti sa šireg opatijskog i riječkog područja.
Zanimljiv plesni događaj koji spaja drevnu glazbenu prošlost i daleku budućnost, održati će se u udobnom ambijentu Divan Lounge Bara Shisha u Voloskom, s početkom u 21.00 sat. Budućnost će vam donesti mladi perspektivni DJ Ko Mar, a prošlost dvojac Liburnia Djembe Rhythm – Mario Velčić i Nikica Karas.

Liburnija.net: Vilja Božja @ Lovran

Liburnija.net: Vilja Božja @ Lovran


Događanja u Opatiji nastavljaju se u 20 sati koncertom poznate glazbene atrakcije ”Gregorian”, koji će obraditi božićne pjesme u stilu gregorijanskog korala, a istovremeno će opatijske parkove raznim vizualnim atrakcijama ukrasiti domaći i svjetski VJ-i koje je okupio projekt ”Winter Lights Opatija 2011”.
Subota, 24. prosinca
Svi željni dobre (i besplatne) marende na Badnjak će biti ”rastrgani” između dva susjedna mjesta. Naime, u Opatiji se na mrkatu, u jutarnjim satima održava tradicionalno druženje građana uz marendu i čašu vina, a u Lovranu se će UHBDR Lovran i Puhački orkestar Lovran od 10 do 13 sati tradicionalno organizirati ”Volju Božju va Lovrane” te ispred lovranaske kule dijeliti besplatne tople napitke i pekarske proizvode. Na Badnjak, pridružite se s vlastitim ukrasom ili kuglicom, ukrasiti božićnu jelku ispred renesansne gradske lože u Kastvu. Riječ je o novijem običaju kojeg su u Kastvu utemeljili članovi lokalne udruge „IdiVidi“ . Projekt nazvan „Kuglicom do jelke“ postao je svojevrstan društveni događaj. Od ove godine novost je da će se svjetlost lampica koje ukrašavaju jelku pokretati dvjema biciklama, jednom za odrasle i jednom za djecu.
U 12 sati u Matuljima se zatvara Božićni sajam, a sve do 13 sati Djed Mraz družit će se s djecom na trgu ispred Općine Matulji. Prije polnoćke, Matuljce će razveseliti klapa Cinquina, koja će od 22.30 do 23.30 sati nastupati na istom mjestu.
Oni skloniji nešto avangardnijim metodama umjetničkog izražavanja, mogu skoknuti do opatijske Slatine, gdje u 20 sati počinje Mapping festival, na kojem će svoje znanje i vještine pokazati Aleksandar Krel (Rusija) te 5/Group, Pixeldesign i FNF5 iz Hrvatske, dok je veliki rock tulum, s početkom u 21 sat, zakazan u Malom Quorumu.
Liburnija.net: Božićni rock party održati će se u Malom Quorumu

Liburnija.net: Božićni rock party održati će se u Malom Quorumu


Liburnija.net: Prošlogodišnje kićenje bora pod morem @ Volosko

Liburnija.net: Prošlogodišnje kićenje bora pod morem @ Volosko


Die Toten Hosen – The LIttle Drummer Boy

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!