Bolidi F1 Nelsona Piqueta i Rubensa Barrichella – glavne atrakcije nadolazećeg Opatija auto-moto showa

Formula 1 Nelsona Piqueta...

Formula 1 Nelsona Piqueta…

Posebna poslastica za sve ljubitelja utrka bit će dvije Formule 1 i to trostrukog svjetskog prvaka Nelsona Piqueta i Rubensa Barrichella te motocikli iz fundusa Honda Ruting muzeja. Također, za one najmlađe biti će održana prezentacija karting sporta, od strane Karting centra Rijeka.

Opatija – 40. Croatia rally koji će se ovog vikenda održavati diljem Istre i Kvarnera imati će svoju ‘posebnu stanicu’ na opatijskoj plaži Slatina. Naime, kako je već najavljivano, 1. Opatija auto-moto show održati će se ovog petka, 27. rujna s početkom u 10 sati, neposredno prije početka prvog brzinskog ispita Učka 1.

tiskovna_slatina_oams_1

Opatijski dio manifestacije predstavio je predsjednik Auto kluba Opatija motorsport Igor Puž te naglasio da je AK Opatija motorsport kao organizator brzinaca na Učki želio publici približiti sam rally te auto posade, i odlučio organizirati sportsko-zabavno cjelodnevno događanje na Slatini. Vozači će nakon utrke stići na Slatinu, gdje će se družiti s publikom i novinarima. Najavio je i bogat popratni program, pa će tako svi zainteresirani moći uživati u Auto showu i izložbi oldtimera opatijskog kluba Liburnia klasik te Grobnik track daya, a posebna poslastica za sve ljubitelja utrka bit će dvije Formule 1 i to trostrukog svjetskog prvaka Nelsona Piqueta i Rubensa Barrichella te motocikli iz fundusa Honda Ruting muzeja.

– Kako što je automobilu potreban motor da bi vozio, tako je i svakom gradu potrebno jako gospodarstvo kao pokretač razvoja, a ovakve manifestacije su upravo ti ‘motori’. Izuzetno nam je drago da smo se kao Udruženje uključili u ovu manifestaciju i dali svoj doprinos, kazao nam je Mauricio Počekaj dopredsjednik Udruženja obrtnika Liburnije.

Veliki interes za sudjelovanjem na Slatini rezultirao je popunjenjem gotovo svih kapaciteta, a svoje proizvode i usluge ponudit će mnoge tvrtke s Kvarnera – Afro d.o.o (Hyundai), AC Integra d.o.o. (Suzuki) , Ark Mihelić d.o.o. (Citroen), Auto Grlica d.o.o. (Kia), Porsche Inter auto d.o.o. (Škoda), RB auto d.o.o. (Renault, Dacia i Michelin gume), Ruting d.o.o. (Honda) te predstavnici osiguravajućih kuća Velebit osiguranje d.d. i Allianz osiguranje d.d. Auto moto industriju predstavljat će Tecno auto d.o.o. , dok će ostale djelatnosti prezentirati Udruženje obrtnika Liburnije, Automatic servis, Experience, Art film, Foto Luigi, EM-Soft sistemi, Auto škola Opatija, Karting centar Rijeka, Grobnik track day, Turistička zajednica Općine Lovran i predstavnici tvrtke Kvarner touristik iz Opatije. Veliki doprinos dali su i mnogi pokrovitelji: Mjesni odbor Vasanska, Restoran Ružmarin, Restoran i bar Vongola, Commel d.o.o., Puž auto d.o.o. , Automehanika Butorac, Liburnija parking, Klemm securitiy, dBoki sound &light, Medris, Tiskara Sušak, Prirodna izvorska voda Santa, 3t.cable, IP studio, Poliklinika Dental te tvrtke Iva grad d.o.o. i Kršul d.o.o. dok su medijski pokrovitelji Novi list, Radio Istra, Domaći radio i portal www.poduckun.net. Također, za sve one koji nas ne stignu posjetiti, sa Slatine je osiguran i direktan live streaming, koje je omogućila opatijska tvrtka 3t.cable, a može se otvoriti na ovom linku – http://oam.opatija-motorsport.com/index.php/webcam.

obavijest_zatvaranju_cesta

– Opatija je u prošlosti bila poznata po utrkama i jako nam je drago što ćemo ponovno osjetiti miris oktana. Plaža Slatina se nalazi na području MO Vasanska pa smo se bez razmišljanja uključili i podržali u ovu manifestaciju, istaknuo je predsjednik MO Vasanska Mladen Žigulić.

Posebna zanimljivost je mogućnost praćenja svakog od automobila “jednim klikom”, a sustav je razvila domaća tvrtka Free port, dok će dio Croatia rallya prenositi Eurosport, koji će također biti prisutan na Slatini.

Croatia rally 2013. boduje se i za FIA Prvenstvo Srednjoeuropske zone (CEZ), Međunarodno regionalno prvenstvo Hrvatske, Državno Prvenstvo Hrvatske, Otvoreno prvenstvo Slovenije, Pokalno prvenstvo AŠ 2005 i Šampionat Republike Srbije, a nastupiti 98 posada, 19 različitih nacionalnosti s tri kontinenta. Počasni pokrovitelj manifestacije je Predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović, a posebnu podršku realizaciji dali su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH, Ministarstvo turizma RH, Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatska turistička zajednica, Grad Poreč, Grad Opatija, Primorsko-goranska županija te Plava Laguna Poreč u čijim će objektima boraviti sudionici manifestacija.

Obavijest o zatvaranju prometnica radi održavanja 40. Croatia rallya 2013.

Ovog petka, 27. rujna, 2013. godine, u vremenu od 9:20 do 13:30 te od 14:35 do 18:45 za sav javni promet biti će zatvorena prometnica – Križanje sa A8 (sjeverni prilaz tunelu Učka) – granica Istarske i Primorsko-goranske županije – Učka, Veprinac – Tumpići – Ž 5048 – križanje sa A 8. Obilazni smjer je slijedeći: A8 od križanja sa Ž 5047 (Tunel Učka) – A8 (izlaz Veprinac i Opatija) te obratno. Promet preko Stare ceste (Matulji – Veprinac) do igrališta Tumpići biti će otvoren za sav promet.

Mladen Žigulić, Igor Puž i Mauricio Počekaj @ Slatina

Mladen Žigulić, Igor Puž i Mauricio Počekaj @ Slatina

Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!