Bolje vas našli – Platforma susreta, druženja i razmjene iz ’27 susjedstva’ ove subote dolazi u Lovran

U subotu 24. veljače program počinje okupljanjem u 17 sati ispred Gradske kule Lovran kao početnom točkom kretanja kroz lovranske uličice, trgiće i dvore i zamišljanja tih prostora kao prostora nekih budućih sadržaja i malih scenskih ukazanja.

Lovran – Platforma susreta, druženja i razmjene „Bolje vas našli“ u sklopu programske smjernice „27 susjedstava“ projekta EPK Rijeka 2020 gostovat će u „susjedstvu“ Lovran u subotu, 24. veljače u 17 sati.

– Lovranska inicijativa u sklopu ovog projekta drugačija je od ostalih, jer su je prijavili pojedinci, fizičke osobe, odnosno građani i građanke Lovrana. Ta situacija građanske inicijative trebala bi biti vrlo uobičajena jer upravo je pristup iz „donjeg rakursa“ građanskih inicijativa možda i najbolja pozicija sagledavanja problema i potreba zajednice. Lovranska inicijativa uvrštava mnoštvo oblika, izričaja, i generacija stoga ipak računamo na atmosferu objedinjenosti koju su sebi u zadatak zadali nositelji lovranske inicijative, kazali su organizatori ovog programa.

U subotu 24. veljače program počinje okupljanjem u 17 sati ispred Gradske kule Lovran kao početnom točkom kretanja kroz lovranske uličice, trgiće i dvore i zamišljanja tih prostora kao prostora nekih budućih sadržaja i malih scenskih ukazanja.

Druženje se nastavlja u 17,30 sati unutar Gradske kule Lovran i Kuće lovranskog guca i to programom koji obuhvaća projekcije, multimedijalne sadržaje, poeziju, ples, izložbe i glazbu u živo nakon čega slijedi zakuska i druženje. Na izložbi će se predstaviti lovranski slikari Boris Kačić, Vanja Kusturin Zukić, Jasna Šikanja, Iva Škarica te Iva Vidulin Mihović, a poeziju će čitati Vjekoslava Jurdana uz pratnju Mihalja Ivkovića na harmonici i Marka Želea na bubnju.

– Platforma „Bolje vas našli“ model je kojim se ujedno stječe uvid u kapacitiranost samih nosioca pojedinih inicijativa, njihova spremnost na mobilnost i razmjene, otvorenost prema različitim konceptima interakcije i razmjene, ali i zagrijavanje za produkcijski zahtijevnije formate suvremenih umjetničkih i kulturnih praksi koje će se razviti kroz vrijeme.Razlog i svrha poticanja ove vrste sadržaja u sklopu programskog pravca 27 susjedstava u fokusu ima poticanje participacije građana u stvaranju umjetničkih i kulturnih sadržaja i direktan rad na stvaranju svijesti o suodnosu pasivnih korisnika vs. aktivnih građana, poručili su organizatori.

D. Ž. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!