Članovi MO Volosko kritiziraju predsjednika Kurelića: Mjesni odbor vodi autokratski i netransparentno

Aleksandra Selak i Damir Dujmić prigovorili su da se ne vode zapisnici niti dnevni red sjednica, ali i da uopće nisu niti pozivani na sjednice već godinu i pol dana.

Volosko – Nakon tiskovne konferencije predstavnika nekoliko opatijskih mjesnih odbora, koji su izrazili razočaranje slabim odnosom gradske vlasti prema njima, kao i naknadne reakcije predsjednika MO Volosko Odiseja Kurelića koji je pohvalio suradnju s Gradom, danas su tiskovnu konferenciju održali i članovi SDP-a u MO Volosko, koji su Kurelića optužili za samovolju i netransparentnost u radu.

– Iako radi kraja mandata u Vijeću Mjesnog odbora Volosko te predstojećih izbora za vijeća mjesnih odbora koje će se po sadašnjim informacijama održati krajem rujna ove godine nismo planirali javno istupiti, zadnji medijski natpisi vezani uz MO Volosko iz kojih je vidljiva potpuna neusklađenost unutar članova MO Volosko su nas potakli da javno iznesemo i svoje probleme koji su prisutni već duže vrijeme. Izabrani smo na izborima 2015. godine u Vijeće Mjesnog odbora Volosko. Već od samog početka predsjednik MO Volosko gospodin Odisej Kurelić je počeo upravljati na svoju ruku autokratski i netransparentno kao da se radi o nečemu njegovom privatnom. Na početku smo na sjednice – sastanke pozivani telefonom ili SMS porukom u zadnji čas prije početka same sjednice na što smo prigovarali da bi, očito zbog činjenice da smo se usudili prigovoriti, jednostavno prestali biti pozivani što traje već duže od godinu i pol dana, kazali su Damir Dujmić i Alessandra Selak.

Pokazali su medijima i SMS poruke koje je Kurelić slao kao pozive na sjednicu, dan prije ili čak na sam dan održavanja, kao i posljednju koja je poslana 23. veljače prošle godine.

– Od prvog dana nije bilo pisanog službenog poziva s dnevnim redom, a da ne govorimo o odlukama i zapisnicima koje je Mjesni odbor dužan voditi. Ako išta od te službene dokumentacije i postoji, u što čisto sumnjamo, onda namjerno nije slana nama da bi nas se izoliralo i držalo neinformiranima. Sve je „puklo“ već na samom početku mandata kada je predsjednik Kurelić samoinicijativno bez Odluke Mjesnog odbora, a to sigurno znamo jer smo još tada na ranije netransparentan spomenuti način bili pozivani na sastanke, jednostavno odlučio i naručio izradu i postavljanje skupe ograde koja se i danas nalazi na spremištima korisnika luke Volosko kraj Caffe bara „Surf“ iako krovna površina navedenih spremišta uopće statički nije predviđena kao pješačka komunikacija niti prostor za boravak pa se postavlja pitanje čemu onda služi ta ograda, kazali su Dujmić i Selak.

Aleksandra Selak dodala je kako je u nekoliko navrata srela predsjednika Kurelića i pitala saziva li uopće sjednice Mjesnog odbora Volosko i „ako ih saziva zašto nas ne poziva na što je odgovorio da se sjednice održavaju, a da mu mi ne trebamo za vođenje Mjesnog odbora te da nas ubuduće više neće zvati iako smo članovi na temelju izbora voljom građana, a ne njegovom osobnom voljom“.

– Sve što govorimo je lako provjerljivo jer predsjednik Kurelić mora samo dokazati na koji način šalje pozive s dnevnim redom i pokazati pozive s dnevnim redom, odluke i zapisnike koje je dužan slati, donositi u pisanoj formi i voditi. Jedino što sigurno znamo da su mještani koji nas kontaktiraju izrazito nezadovoljni čistoćom pojedinih lokacija u Voloskom, intenzitetom i načinom odvoza otpada i nesnosnim neugodnim mirisima oko mjesta odlaganja otpada kao i parkirnom politikom. Na kraju ne možemo govoriti o osobnom zadovoljstvu predsjednika Kurelića s gradskom vlasti jer o tome ne možemo puno znati jer nas ne poziva na sjednice Mjesnog odbora, ali postavljamo pitanje kako Grad Opatija može biti zadovoljan s jednim predsjednikom Mjesnog odbora koji legalno izabrane članove ne poziva na sjednice Mjesnog odbora i koji se ponaša tako autokratski i netransparentno, zaključio je SDP-ov dvojac iz Mjesnog odbora Volosko.

 

error: Content is protected !!