Dan otvorenih vrata Parka prirode Učka u subotu 12. ožujka!

oaza_wellnesa_opatija_ozujak_2016 (1)

Novost ovogodišnje manifestacije Ožujak oaza wellnessa u Opatiji je Dan otvorenih vrata Parka prirode Učka koji će posjetiteljima omogućiti dan ispunjen aktivnostima u prirodi uz upoznavanje prirodne i kulturne baštine.

Opatija – Novost u ovogodišnjim programima manifestacije Ožujak oaza wellnessa u Opatiji je Dan otvorenih vrata Parka prirode Učka koji će se održati u subotu 12. ožujka. Turistička zajednica grada Opatija u suradnji s JU „Park Prirode Učka“, Klubom za sportsku rekreaciju „Gorovo“ i Planinarskim društvom „Opatija“ te uz potporu Saveza za športsku rekreaciju „Sport za sve“ i Zajednicu sportova PGŽ, koji su ovu manifestaciju upisali u kalendar Festivala sportske rekreacije PGŽ.

Danom otvorenih vrata PP Učka predstavit će se uzbudljivi koloplet iskustava i doživljaja koje nudi jedna od najviših kvarnerskih planina svima koji se odvaže kročiti na njene padine. Uz planinarski uspon na Učku iz Opatije, istraživanje staza i poznatih atrakcija poput fontane Voda Josipa II. i čudesne Vele drage, geomorfološkog spomenika prirode, te trekkinga uz stručnu pratnju na Vojak, po prvi puta organizirat će se i stručno vođenje Parkom električnim biciklima. U suradnji sa Spa Wellness Akademijom Učilišta Lovran u Planinarskom domu „Poklon“, u 13:00 i u 14:00 sati održat će se predavanja i radionice na teme disanje i autogeni trening te aromatični mirisni suveniri, a sve uz degustaciju zdravih napitaka.

dan_otvorenih_vrata_pp_ucka_2016

Svi programi su besplatni za sve sudionike. Za goste smještene u opatijskim hotelima i privatnom smještaju osiguran je prijevoz iz Opatije na Učku i natrag. Isto tako organiziran je i autobusni prijevoz za povratak s Učke za sudionike uspona na Učku (Opatija – Poklon) uz obaveznu prethodnu najavu na broj telefona TIC-a TZ Opatija 271-310.

Pansion Učka na Poklonu nudit će po prigodnim cijenama domaće delicije, a za dobru zabavu zaduženi su Trio Asi. Proljeće je vrijeme buđenja prirode i čovjeka, doba u kojem se osjeća potreba za tretmanima uljepšavanja, opuštanja ali i brigu za zdravlje i fizičkom aktivnošću. Stoga smo ove godine osmislili i brojne programe u Parku Prirode Učka kako bi posjetiteljima, a posebno opatijskim gostima omogućili kako dobru rekreaciju tako i jedno novo emotivno i intelektualno iskustvo, te im otkrili kvalitetu i dobrobit najbolje destinacije zdravlja u Hrvatskoj, poručila je Suzi Petričić, direktorica opatijske turističke zajednice.

Tjedan dana kasnije, u subotu 19. ožujka održat će se Dan otvorenih vrata zdravlja i wellnessa u Villi Angiolini, uz stručna predavanja o svjetskim wellness trendovima, suvremenim tretmanima i tehnikama, ali i aktivni programi poput sportske rekreacije, šetnji obalnom šetnicom Lungomare, aerobica i zumbe. Istog se dana u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer održava i izložba kamelija u sklopu Dana kamelija, uz prigodnu prodaju sadnica i suvenira.

Napomena za sudionike na trekking ruti POKLON – VOJAK – POKLON:
Planinarska staza je cijelom dužinom pod snijegom te se shodno tome treba prikladno opremiti. Tijekom manifestacije aktivistica Gradskog društva Crvenog križa Opatija će sudionicima besplatno mjeriti tlak.

Detaljnu satnicu pogledajte na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!