Danas počinje waldorfski tjedan Umjetnosti i dobrobiti @ Opatija

Počet ćemo s predavanjem profesora Wolfganga Sassmannshausena na temu ”Važnost prvih godina za razvoj i biografiju čovjeka” u 17 sati u Kulturnom domu Zora, a dva sata kasnije imat ćemo u hotelu Mozart otvorenje izložbe ”Nevidljivo u vidljivom” Bernharda Eyba.

Opatija – Tjedan Umjetnosti i dobrobiti, u organizaciji Društva prijatelja waldorfske pedagogije, donosi niz događanja u Opatiji i Rijeci tijekom ovoga tjedna, a program ove manifestacije predstavila je potpredsjednica Društva Marinka Špodnjak u društvu moderatorice Carmele Žmirić, ali i Mire Shalabi, vlasnice hotela Mozart u kojem će se velik dio događanja održati i Helene Traub iz udruge Žmergo koja je pružila organizacijsku potporu ovom projektu. Događanja počinju već danas.

– Počet ćemo s predavanjem profesora Wolfganga Sassmannshausena na temu ”Važnost prvih godina za razvoj i biografiju čovjeka” u 17 sati u Kulturnom domu Zora, a dva sata kasnije imat ćemo u hotelu Mozart otvorenje izložbe ”Nevidljivo u vidljivom” Bernharda Eyba, umjetnika i jednog od istaknutijih pripadnika waldorfske škole, koji je rođen u Hrvatskoj, a studirao je u Austriji pod izravnim utjecajem Rudlofa Steinera. Izložba će ostati otvorena do 26. travnja, kazala je potpredsjednica društva Marinka Špodnjak.

U srijedu i četvrtak manifestacija se seli u Rijeku – gradska vijećnica u srijedu, 10. travnja u 17 sati ugostit će prvi dio radionice stručnog usavršavanja na temu ”Zahtjevno dijete”, a drugi dio održat će se u četvrtak, 11. travnja s početkom u 10 sati u prizemlju Osnovne waldorfske škole na Zametu.

U petak, ponovo je hotel Mozart u glavnoj ulozi, jer se u hotelskoj dvorani od 9 sati održava međunarodna konferencija ”Umjetnost i dobrobit”, u sklopu kojeg će predavanja održati međunarodno priznati stručnjaci. Christopher Clouder, iz UK, će održati predavanje na temu ”Istraživanja o učincima umjetnosti”, a David Brierly iz Norveške će održati predavanje na temu ”Važnost umjetnosti u razvoju društva”. U sklopu konferencije održat će se i radionice ”Otkrivanje glasa” voditelja Baldo Mikulić, ”Skulpturiranje ljekovitom glinom” voditeljica Anite Rončević i Zlate Tomljenović, ”Tarapeutsko slikanje” voditeljice Mira Kliček te ”Ljekovitost euritmije” voditelja Mladena Zovka, kao i okrugli stol na temu ”Dobrobit umjetnosti za razvoj čovjeka”.

Uz moderatoricu Carmelu Žmirić sudjelovat će Damir Šegota, ravnatelj Škole za primijenjenu umjetnost iz Rijeke, NIna Vela Vrabec iz Obiteljskog centra Grada Rijeke, novinarka Radio Rijeke Branka Malnar, Ernie Gigante Dešković, zamjenik gradonačelnika Grada Opatij te Marinka Špodnjak, zamjenica ravnateljice Osnovne waldorfske škole.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!