Dani rukotvorina ovog vikenda u Pazinskom Kaštelu

Osim edukativnog i izložbenog dijela manifestacije predviđen je i manji prodajni sajam u dvorištu Kaštela putem kojeg će rukotvorci iz cijele Istre prezentirati i ponuditi posjetiteljima svoje rukotvorine.

Pazin – Etnografski muzej Istre/Museo etnografico dell’Istria u drugu godinu za redom održava trodnevnu stručno-edukativno manifestaciju “Dani rukotvorina “. Manifestacija je zamišljena s ciljem popularizacije tradicijskih rukotvorina s naglaskom na materijale izrade, aktualiziranja baštine te sagledavanja iste u novom, suvremenom kontekstu uključujući njenu interpretaciju.

– Okosnica koncepta programa su rukotvorine vezane uz tradiciju Istre, pa će slijedom toga u na temu drvenih rukotvorina posjetitelji moći naučiti kako se izrađuju žlice ili plete košara, vezano uz tekstil moći će se naučiti tehnike ručnog rada – vez i kukičanje, oblikovanje gline – izrada zemljanih lončića. Stručna predavanja na temu „Dobrobiti radne terapije“ široj publici će značaj i utjecaj kreativnog izražavanja u svakodnevnom životu, ali i u radu osobama koje imaju određene probleme. Izložba predmeta iz fundusa muzeja koji su ukrašeni vezom – posteljina, donje rublje, košulje. Osim edukativnog i izložbenog dijela manifestacije predviđen je i manji prodajni sajam u dvorištu Kaštela putem kojeg će rukotvorci iz cijele Istre prezentirati i ponuditi posjetiteljima svoje rukotvorine. Ulaz na sva događanja je slobodan, za grupe molimo najavu na navedene kontakte – emi@emi.hr, mirjana@emi.hr te 052 622 220, poručili su organizatori.
Detaljan program provjerite u nastavku…

Četvrtak, 13.09. Tekstil
10:00 – 12:00 i 17:00 – 19:00
Tkanje na tkalačkom stanu: voditeljica Biserka Vranić:
Radionica veza: voditeljica Gracijela Krištofi
Kukičanje (popodne): voditeljica Kristina Mijandrušić Ladavac
Pletenje košara: voditelj Livio Bratičić
17:30 – 19:00
Stručna predavanja: „Dobrobiti radnih terapija“ Predavačice: Jasna Sloković i Neva Ljuština

Petak, 14.09. Drvo
10:00 – 12:00 i 17:00 – 19:00
Izrada drvenih žlica: voditelj Mile Lončar
Pletenje košara: voditelj Livio Bratičić

Subota, 15.09. Glina i kreativa
10:00 – 13:00
Zemljani lončići na lončarskom kolu: voditelji AR keramika- Labin
Radionica za strpljive – vez na jaju: voditeljica Roberta Weissman Nađ

N. C. / PodUčkun.net

#wpdevar_comment_3 span,#wpdevar_comment_3 iframe{width:100% !important;}
error: Content is protected !!