Darko Ostoja: Broj radnika LRH prepolovljen jer je bilo previše i pogrešne strukture zaposlenika @ Opatija

Ostojin stav iznesen u razgovoru za Jutarnji list zanimljiv je u kontekstu nedavnog istupa sindikalista koji su upravu tvrtke optužili da sprema pedesetak novih otkaza.

Opatija – Darko Ostoja, predsjednik uprave tvrtke SNH, najvećeg pojedinačnog vlasnika Liburnia Riviera Hotela, komentirao je nedavno poslovnu politiku najveće kvarnerske hotelske kuće za Jutarnji list, kazavši kako „od 2010. godine naovamo imamo impresivne brojke i više smo nego zadovoljni“.

– Kad smo prije sedam godina preuzeli Liburnia Riviera Hotele, smatrali su nas tajkunima koji su došli pljačkati, u Opatiji nismo imali prijatelja. Počeli smo raditi i nakon nekoliko godina su uvidjeli da menadžment diže vrijednost imovine svima. Nismo povlačili dividendu, svu dobit smo reinvestirali, kazao je Ostoja, koji je u istom razgovoru najavio i gradnju novog hotela sa 120 soba vrijednog 70 milijuna kuna koji bi se nalazio na mjestu bivšeg hotela Zagreb. Međutim, s obzirom da je vijećnička većina najavila kako – sukladno preporukama Odbora za prostorno planiranje Grada Opatije – neće podržati prenamjenu te lokacije iz kongresnog centra u hotel, tako se planirana investicija vjerojatno neće realizirati, barem ne na toj lokaciji.

Stoga je zanimljiviji Ostojin stav o radnicima Liburnia Riviera Hotela, posebice vezano uz nedavni istup sindikalista koji su upravu tvrtke optužili da sprema pedesetak novih otkaza. Prema njegovim riječima koje prenosi Jutarnji list, broj radnika prepolovio se na 350 jer je „bilo previše i pogrešne strukture zaposlenika“.

U razgovoru je Ostoja spomenuo kako do 2019. godine LRH u Opatiju planira investirati oko 300 milijuna kuna, a dosad je u obnove hotela uloženo oko 550 milijuna kuna.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!