Direktor tvrtke Opatija 21 demantirao gradonačelnika: Moja bruto plaća je 21.750 kuna @ Opatija

ARHIVA

Gradonačelnik Ivo Dujmić nekoliko je puta tvrdio kako je plaća direktora Opatije 21 Igora Štoka manja od 12.000 kuna, no iz odgovora samog Štoka jasno je da se radi o primanjima od oko 16.000 kuna – neto.

Opatija – Visina plaće novog direktora tvrtke Opatija 21 Igora Štoka bila je jedna od “vrućih” tema jučerašnje sjednice Gradskog vijeća, a svojim je odgovorom na pitanje vijećnika SDP-a Fernanda Kirigina sam Štok demantirao gradonačelnika Ivu Dujmića, ujedno predsjednika Skupštine Opatije 21. Naime, Dujmić je u više navrata, prilikom predstavljanja Štoka odgovarajući na medijske napise o visokoj plaći novog direktora, ali i kasnije, u službenom pisanom odgovoru na vijećničko pitanje tvrdio kako Štokova plaća neće iznositi više od 12.000 kuna.

Nezadovoljan odgovorom, Kirigin tražio dodatna pojašnjenja o visini plaće direktora Opatije 21, tvrdeći da je uvjeren – poznavajući koeficijente i osnovicu iz sistematizacije ove tvrtke – kako neto plaća direktora mora biti veća od gradonačelnikove, koja iznosi oko 15,5 tisuća kuna.

– Koeficijent i vrijednost koeficijenta nije jedno te isto. Vi konstantno tvrdite da će ovdje prisutni gospodin Štok imati veću plaću od gradonačelnika, a ja tvrdim da neće imati veću plaću od 12.000 kuna. Koeficijenti s time nemaju veze, potpisan je ugovor, poručio je u odgovoru Dujmić.

Kirigin je tražio da na pitanje o tome kolika mu je neto plaća odgovori i sam Štok, kazavši kako smatra da je to javni podatak koji svaki građanin ima pravo znati.

– U mom ugovoru piše bruto plaća od 21.750 kuna. Neto plaća ovisi o tome kakve ja imam beneficije u smislu djece i ostalih olakšica. Nikakav koeficijent se ne spominje. Neto plaću nisam dužan reći, to su moje privatne stvari. Neke stvari nemam namjeru iznositi, odgovorio je Štok.

S obzirom na njegovu obitelj, odnosno broj djece, nije iz bruto plaće teško izračunati okvirnu neto plaću, koja iznosi barem 15,8 tisuća kuna mjesečno, što doista znači da je u rangu gradonačelnikove, odnosno da je novi direktor tvrtke Opatija 21 postao najplaćeniji menadžer u okruženju.

Nisu sva pitanja upućena Štoku bila usmjerena na njegova materijalna pitanja, pa je vijećnik IDS-a Andrej Pošćić pitao koliko će koštati i trajati izgradnja garaže Gorovo, ali i ”možemo li kao vijećnici očekivati neki poslovni plan i strategiju tvrtke, jer dosad jedino što sam vidio je poskupljenje parkinga u dvorani”.

– Dokumentacija za garažu Gorovo je u visokoj fazi izrade, projekcija vrijednosti je oko 20 milijuna kuna bez PDV-a. Moj poslovni plan je predložen Nadzornom odboru tvrtke, kao takav je usvojen, napravio sam snimak postojećeg stanja. Rađen je temeljem iskustva koje sam stekao radeći na sličnim poslovima. Teško je reći kakve će cijene biti, naručene su studije izvodivosti, a nigdje u svijetu garaže takvog tipa nisu isplative. Nesporna je činjenica da je takva garaža potrebna, a studija će pokazati što će Opatija moći očekivati od toga. Cijena parkiranja u garaži sportske dvorane je podignuta s 2 na 3 kune, mislim da je to itekako i dalje socijalna cijena. Nigdje u Hrvatskoj takve cijene nemate, a pogotovo u nekom turističkom mjestu. Bilo kakvo povećanje cijene je udar na građane, ali ne možemo biti demagozi i kredite treba vraćati. Dvorana sama po sebi je zahtjevna za održavanje, troškovi održavanja nisu mali i te troškove će trebati plaćati. Garaža nije komercijalna na način na koji bi trebala biti, ali mislim da cijena od 3 kune nije nešto oko čega bismo trebali voditi polemike, zaključio je Štok.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!