Djeca dječjeg vrtića Opatija kitila božićna drvca na Festivalu božićnih kolača i kolačića

kicenje_borica_opatija_festival_kolacica (4)

Uz interaktivna događanja i fine kolačiće dječjoj radosti nije bilo kraja.

Opatija – Slatki festival pod pokroviteljstvom Podravke i Dolcele započeo je danas posjetom opatijskih dama u povijesnim kostimima i kreativnom radionicom uz kićenje bora u čemu su sudjelovala djeca Dječjeg vrtića Opatija.

Klaunica Karmelino i njena zahvalna publika

Klaunica Karmelino i njena zahvalna publika

Najmlađi su s velikim veseljem sudjelovali u pedagoškoj radionici Superbirds by Kristina Shelley Raković, na kojoj su izrađivali ukrase u obliku srca i pjetlića, a na boru su se našli i ukrasi koje su proteklih dana izradile male kreativne ruke vrtića Opatija, Ičići, Veprinac i Lovran. Današnjoj dječjoj feštici priključile su se i mame s djecom koja nisu polaznici vrtića, ali ubrzo su postala dio vesele cjeline.

Posebno oduševljenje među djecom izazvala je klaunica Karmelino s magičnim trikovima i igrama, uz zajedničko druženje na pozornici koje je proteklo u plesu, pjesmi i veselju. Nakon brojnih uzbuđenja djeca su se osladila ukusnim hrskavim božićnim kolačima i kolačićima koje im je osigurao Slatko by Piko.

Službeno otvorenje Festivala božićnih kolača i kolačića održat će se u subotu, 14.12. u 10 sati. Slijede tri dana s bogatim programom kušaonica i radionica božićnih kolača, koncertima, natjecanjima u izradi slastica i dječjim predstavama. Nakon uspješnog Festivala čokolade održanog prošlog vikenda, za očekivati je da će i ova manifestacija biti dobro posjećena, u čemu će uz obilje radionica pečenja božićnih kolača, kušaonica kolača i čajeva značajnu ulogu odigrati zanimljiv zabavni program al i klizalište u okruženju bajkovite borove šume koja predstavlja najljepšu scenografiju Opatije u ovim blagdanskim danima.

Opatijske dame na klizalištu prve su, uz mališane iz vrtića, pozdravile Festival božićnih kolača i kolačića...

Opatijske dame na klizalištu prve su, uz mališane iz vrtića, pozdravile Festival božićnih kolača i kolačića…

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!