Dječja predstava Piratska akademija @ Adriatic


Predstava namijenjena djeci starijoj od 4 godine održat će se u izvedbi zagrebačkog kazališta Tvornica lutaka odigrati danas s početkom u 12 sati u kongresnoj dvorani hotela Adriatic.
Opatija – U Zaljevu Kokosa na rtu Dobrog Hlada dvije ekipe kreću u lov na blago, ali i na piratsku diplomu. Samo jedna postava dobiva orden piratskog oca Kidda i majke Arabelle Drummond. Crnobradi je jasno odredio piratski kodeks, a zajedništvo na palubi galije osnovno je pravilo njegove akademije.
Tko će prije stići do diplome? Koga će prije obasjati zlatni sjaj još neotkrivenog tajnog blaga? Je li doista lako postati pirat? Odgovore ćete pronaći u ovoj urnebesno zabavnoj predstavi punoj akcije i smijeha. Likovno vrlo atraktivna scenografija u pratnji veselih kostima i grotesknih lutaka, upakiranih u vrhunsku glumu, ostavit će vas bez daha!
Osnovna misao ovog projekta je dobro se nasmijati. Opet, kao i svaka predstava kazališta Tvornica lutaka, čak i u takvom primarnom cilju, prožme se i neka pouka. U ovom slučaju govorimo o prijateljstvu i zajedništvu, o povjerenju i ljubavi. Čak se i strašni pirati mogu zaljubiti, čak se i kod njih bude takve emocije. To je jasan znak da uvijek u životu moramo pogledati bolje, ne prosuđivati ljude na prvi pogled, ne suditi im. U njihovom svijetu također postoji ideja zajedništva i prijateljstva, koja je i osnovno pravilo ravnatelja njihove akademije – Crnobradog. I male stvari mogu imati veliko značenje, samo na njih treba obratiti pažnju, otvoriti oči, uši i srce te dati im šansu. I naravno – dobro se zabaviti!
U predstavi autorice Petre Radin i redateljice Anice Tomić glavne uloge igraju Danijel Radečić, Petra Radin i Mario Kovač.
Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!