FOTO: Dječji vrtić u izgradnji na Punta kolovi zahvaćen požarom – U tijeku intervencija hitnih službi @ Opatija

Jedna osoba ozlijeđena je uslijed trovanja dimom, a učinjena je i značajna materijalna šteta. Uz uništeni građevinski materijal, oštećena je i zgrada vrtića.

Opatija – Dječji vrtić u izgradnji, na Punta kolovi, bio je jutros poprište požara građevinskog materijala u kojem je jedna osoba ozlijeđena, a učinjena je i još neutvrđena materijalna šteta za koju se pretpostavlja da će biti u značajnom iznosu.

Gusti crni dim koji se nadvio nad Slatinom iznenadio je jutros Opatijce i goste koji su iskoristili sunčane trenutke za šetnju ili opuštanje na hotelskim terasama, a vrlo brzo za njim mogle su se čuti i sirene vozila interventnih službi.

Kako se može doznati, intervencija na Dječjem vrtiću u izgradnji još uvijek je u tijeku, a na teren su izašli vatrogasci s tri vozila, hitna pomoć koja je intervenirala pruživši liječničku pomoć osobi koja je ozlijeđena uslijed trovanja dimom te policija.

Požar je izbio u dijelu vrtića koji se tijekom radova koristi za skladištenje materijala, a uz velik dio materijala – stiropora – koji je uništen, prema prvim informacijama, čini se da je šteta učinjena i na samoj zgradi vrtića. Točne uzroke požara i iznos materijalne štete utvrdit će policijski očevid, no već sada može se pretpostaviti da će se raditi o iznosima u visini od nekoliko stotina tisuća kuna.

Ozlijeđena osoba prevezena je na hitni trakt u Sušaku gdje joj je pružena dodatna liječnička pomoć.

D. Ž. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!