DND moli pomoć u prikupljanju arhivske građe


Sve materijale može nam se osobno donijeti u prostorije naše udruge na Punta Kolovi ili poslati poštom na našu adresu. Bit ćemo slobodni i ponuditi da sami dođemo kod starijih članova po materijal i da ga vratimo.

Opatija – Društvo ”Naša djeca“ Opatija 2012. godine obilježava 60 godina kontinuiranog rada s djecom i za djecu u našem gradu i okolici te mole sugrađane da im pomognu u prikupljanju arhivske građe.
– Podatke o osnutku udruge dobili smo od Saveza društava ”Naša djeca“ Hrvatske jer nažalost naša udruga nema sačuvanu arhivu od 1952. do 1991. godine. Do sada smo uspjeli prikupiti arhivsku građu od osnutka 1952. godine do 1964. godine te od 1988. do današnjih dana. Molimo sugrađane da nam dostave fotografije, sačuvane novinske članke i dobivene nagrade za period od 1964. do 1988. godine. Mi se obavezujemo iste čuvati, pohraniti na jedan od danas mogućih načina (skeniranje, fotokopiranje i sl.) te ih odmah vratiti vlasniku. Posebno molimo da nam oni koji posjeduju slike starog Pionirskog doma u Opatiji (vila na čijem je mjestu danas hotel Ambasador) ili fotografije aktivnosti koje su se organizirale za djecu u Pionirskom domu te slike Cvjetnog korza osamdesetih godina (1983.) iste donesu kako bi ih skenirali za arhivu i monografiju. Istražujući, saznali smo kako je istovremeno i društvo bilo aktivno u Lovranu gdje je također postojao Pionirski dom te knjižara pod nazivom ”Naša djeca“. Molimo ako netko nešto više o tome zna da nam se javi. Sve materijale može nam se osobno donijeti u prostorije naše udruge na Punta Kolovi ili poslati poštom na našu adresu. Bit ćemo slobodni i ponuditi da sami dođemo kod starijih članova po materijal i da ga vratimo. Naš telefon je 272 – 443. U nadi da će nam se odazvati vrijedni članovi naše udruge koji su uvijek darovali djeci svoje slobodno vrijeme i ljubav, zahvaljujemo unaprijed, poručila je tajnica Društva ”Naša djeca“ Sanja Škorić.

error: Content is protected !!