Društvo Naša djeca obilježiti će Dan Europe @ Opatija, Lovran

eu_zastava

9. svibnja 1950. Robert Schuman, tadašnji ministar vanjskih poslova Francuske predstavio je svoj prijedlog formiranja Europske zajednice za ugljen i čelik. Ovaj prijedlog, poznatiji kao “Schumanova deklaracija”, smatra se početkom formiranja onoga što je danas poznato kao Europska unija.

Opatija, Lovran – Društvo “Naša djeca“ Opatija obilježit će 9. svibnja ispred opatijske tržnice i lovranske općine Dan Europe. Sukladno samoj ideji da je taj dan izvrsna prilika za aktivnosti koje Europu približavaju njenim građanima, DND Opatija postavit će info štand s promotivnim i edukativnim materijalima.

Dan Europe obilježava se 9. svibnja svake godine. Naime, 9. svibnja 1950. Robert Schuman, tadašnji ministar vanjskih poslova Francuske predstavio je svoj prijedlog formiranja Europske zajednice za ugljen i čelik. Ovaj prijedlog, poznatiji kao “Schumanova deklaracija”, smatra se početkom formiranja onoga što je danas poznato kao Europska unija.

Pozivaju se svi građani da posjete info štand DND-a u Opatiji i Lovranu i obilježe Dan Europe, prvi koji će Hrvatska obilježiti kao punopravna članica.

Više informacija o info štandu DND-a u Opatiji i Lovranu možete doznati na broj telefona 051/272-443 ili upitom na e-mail adresu info@dnd-opatija.hr.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!