Dujmić: Vlastita sredstva za izgradnju novog dječjeg vrtića smo preusmjerili jer je prihod od partnera bio neupitan @ Opatija

Više ste potrošili na ručkove kod potpisivanja ugovora i otvaranja vrtića, nego što ste dobili od Talijana – poručio je Dujmiću vijećnik Akcije mladih Igor Puž.

Opatija – Neobično kratak i „smiren“ Aktualni sat današnje sjednice Gradskog vijeća ipak je donio i jednu nešto „žustriju“ raspravu između gradonačelnika Ive Dujmića i vijećnika Akcije mladih Igora Puža koji ga je optužio da je obmanuo vijećnike zbog ugovora o (su)financiranju vrtića.

– Meni je šokantno ovo što ste mi dali u odgovoru na vijećničko pitanje. Kako je uopće moguće da ste vi u proračun stavili prihod za dječji vrtić, prezentirali nama vijećnicima jednu stvar, uz ovakvu stvar i ugovor kakav ste potpisali. Više ste potrošili na ručkove kod potpisivanja ugovora i otvaranja vrtića, nego što ste dobili od Talijana, a nama ste govorili o pustim milijunima, kazao je Puž.

Dujmić je kazao kako „nitko nikoga nije obmanuo“.

– Ne znam jeste li vi pravni stručnjak. Ugovor su slagali pravnici, nitko nije nikoga obmanuo, u ugovoru stoji tko će što financirati i u kojem postotku. Sve je bilo dobro dok talijanski partneri nisu upali u probleme i nisu mogli ispunjavati uvjete. Molili su moratorij, produženje, ali nitko nije dovodio u pitanje obaveze. Kad smo radili projekcije, normalno je bilo da nismo morali osigurati 100 posto financiranja nego smo računali na naše partnere, to je bio prihod koji je bio neupitan, stoga smo sredstva preraspodijelili na druge stavke. Svaki proračun je projekcija, proračun može biti i drugačiji, rekao je gradonačelnik Ivo Dujmić.

Predsjednik Kluba vijećnika Fernando Kirigin pitao je o poslovanju gradske tvrtke Opatija 21.

– U ovom trenutku se ne bih zaletavao točno kako će izgledati krvna slika Opatije 21 na kraju godine, iako – nemojte se bojati – tvrtka neće biti u minusu. Opatija 21 će do 31. prosinca uplatiti kreditne obveze po pitanju sportske dvorane u iznosu od 2,4 milijuna kuna. Također postoji ugovor o dodjeli djelatnosti parkiranja između Grada Opatije i Opatije 21 uz naknadu od 800 tisuća kuna do kraja godine. Tu smo već na 3,2 milijuna kuna, a već samim time se radi o višestruko većim iznosima koje Grad dobiva u odnosu na bivšeg koncesionara. Sezona je bila dobra, zadovoljni smo s načinom na koji smo uspjeli organizirati djelatnost, a bilo bi jako dobro kada bismo mogli pod jednim općim uvjetima odraditi svih 12 mjeseci, odgovorio je direktor Igor Štok.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!