Dva kapetana dišu kao jedan: Mate Maleš i Andrej Prskalo proglašeni Kastavcima mjeseca svibnja @ Kastav

Arhiva

Uz ostale članove ekipe Maleš i Prskalo su doveli NK Rijeku do naslova prvaka i pobjednika Kupa. Obojica su stanovnici Kastva, a gradonačelnik Mostarac istaknuo je kako ”uvijek imaju vremena za podržati sportska događanja i razveseliti svoje najmlađe sugrađane”.

Kastav – Titulu Kastavca mjeseca svibnja podijelili su uspješni nogometaši NK Rijeke, stanovnici ”grada na brege”, Andrej Prskalo i Mate Maleš. Uz ostale članove ekipe Maleš i Prskalo su doveli NK Rijeku do naslova prvaka i pobjednika Kupa.

– Kastavac mjeseca jedna je od najdražih obveza i akcija koju s veseljem nastavljam. Trebamo tražiti ljude koji nas motiviraju, traže da napredujemo i dajemo još više. Kastavci mjeseca svibnja su Mate Maleš i Andrej Prskalo. Dva su jer dišu kao jedan. Veže ih kapetanska vrpca NK Rijeke. Sa svojom momčadi upisali su ovu godinu u povijest kluba. Dokazali da strpljenjem, velikom voljom, radom i zalaganjem možemo ostvariti svoje snove. Žive u našem Kastvu i uvijek imaju vremena za podržati sportska događanja i razveseliti svoje najmlađe sugrađane, objasnio je odluku gradonačelnik Kastva Matej Mostarac.

Mate Maleš (u sredini)

Mate Maleš je rođen u Šibeniku, a prvi profesionalni klub bio mu je tadašnji prvoligaš NK Šibenik. Još kao kadet debitirao je u HNL-u u sezoni 2006./2007. u utakmici Šibenika protiv Dinama. Ubrzo ga angažira upravo zagrebački Dinamo za koji potpisuje petogodišnji ugovor. No, za Dinamo je igrao samo jednu službenu utakmice te vrlo brzo prelazi u zagrebčku Lokmotivu gdje se zadržao tri sezone. Nakon toga jednu sezonu igra za Zagreb, da bi ponovo u sezoni 2012./13. prešao u Lokmotivu. Početkom sezone 2013./14. potpisuje za Rijeku, a debitira u susretu protiv Hajduka na Poljudu 21. srpnja 2013. godine (1:1). Uskoro postaje jedan od glavnih igrača Rijeke.

Andrej Prskalo izdanak je Škole nogometa HNK Rijeka i jedan od brojnih igrača iz labinskog bazena koji su afirmaciju stekli na Kantridi. Sportski geni i vratarski talent koji je naslijedio od oca Mirka i strica Mladena, sjajnog rukometaša Zameta, počeli su se nazirati kada je kao dječak počeo trenirati nogomet u Jedinstvu Omladinac iz Svetog Martina. Uslijedio je prelazak u labinski Rudar pa poziv s Kantride gdje je došao u juniore i ostvario uspješan početak karijere.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!