Eko susret @ Opatija

zmergo_sm…eko susret će okupiti zainteresirane, učenike i škole, koji će predstaviti svoj rad i projekte vezane uz eko teme…
…uz druženje, razmjenu iskustava, znanja i vještina, produbljujemo svijest o odgovornosti svih nas koju imamo naspram prirode…

Opatija – Udruga Žmergo, organizira Eko Susret osnovnih škola, u sklopu projekta Ekologija u praksi. Susret će se održati u sutra, 15. travnja od 9 do 13.30 sati u prostorijama Osnovne škole Rikard Katalinić Jeretov u Opatiji.
– Eko susret će okupiti zainteresirane, učenike i škole, koji će predstaviti svoj rad i projekte vezane uz eko teme te time otvoriti mogućnost za povezivanjem i pokretanjem zajedničkih projekata, a organiziran će biti i eko kviz gdje će učenici pokazati svoje znanje. Tijekom provedbe projekta provedeni su natječaji Eko esej, Naj Eko fotka i Eko instalacija. Učenici su potaknuti da kroz razne izražaje, maštovitim i kreativnim radom, razvojem likovno-literarnih vještina, doprinesu osvješćivanju o važnosti očuvanja i brige za okoliš. Na kraju Eko susreta proglasiti će se pobjednici natječaja i kviza te će najboljima biti podijeljene prigodne nagrade. Ujedno će se održati izložba najboljih fotografija i instalacija na prostoru O.Š. R.K. Jeretov, Opatija, poručili su organizatori u službenom dopisu.
U sklopu projekta Ekologija u praksi, čiji je cilj podizanje znanja, vještina i svijesti, djece i mladih, o očuvanju okoliša, a provodi se uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, udruga Žmergo u suradnji s Osnovnom školom Rikard Katalinić Jeretov organizira Eko susret osnovnih škola Primorsko-goranske županije.
Eko susret će omogućiti da se uz druženje, razmjenu iskustava, znanja i vještina doprinese širenju prijateljstva, ali i svijesti o odgovornosti svih nas koju imamo naspram prirode.
Ivan Mellor / Liburnija.net
___________________________________________________________________________________________
Portal Liburnija.net; Vaše novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

error: Content is protected !!