Enrico Marotti ostvario izvrstan rezultat @ Španjolska

Enrico Marotti

Enrico Marotti

Enrico Marotti član DSNM Volosko te dio tima Point 7, zauzeo je ukupno 23. mjesto u ukupnom poretku, od 63 surfera koliko ih je nastupilo na natjecanju.

Volosko – U španjolskoj Costa Bravi, u razdoblju od 11. do 16. lipnja, održala se druga regata Professional windsurfers association tour-a odnosno PWA world tour-a. Na spomenutom natjecanju okupljaju se najbolji windsurferi iz cijeloga svijeta, a za prisustvo na istom bilo je potrebno posebno odobrenje. Ukupno su se održala 4 plova, po vjetru jačine od 7 do 15 čvorova.

Enrico Marotti član DSNM Volosko te dio tima Point 7, zauzeo je ukupno 23. mjesto u ukupnom poretku, od 63 surfera koliko ih je nastupilo na natjecanju. Prvo mjesto zauzeo je Francuz Antoine Albeau (RRD / NeilPryde), drugi je bio njegov timski kolega Julien Quentel (RRD / NeilPryde), a treći Talijan Matteo Iachino (F2 / Challenger Sails / AL360).

– Jako sam zadovoljan sa svojim rezultatom. Ukupno sam sam zauzeo 23. mjesto. Dok sam u kategoriji do 24 godine bio treći. Prošle godine u Turskoj, na identičnoj regati zauzeo sam 52. mjesto što također nije bio loš rezultat s obzirom na jačinu regate. Za ovu godinu jako sam se spremao i stvarno puno trenirao. Bio sam na zimskim pripremama mjesec dana te skoro svaki dan u teretani, a i vrlo sam rano počeo sa treninzima na moru kod kuće, još dok je temperatura zraka bila oko 2 stupnja. Ušao sam u mlad i ambiciozan tim koji me motivira i potiče da treniram i da se borim još više. U Španjolskoj sam prošao puno više od očekivanog, čak sam zadnji dan regate završio u malom finalu koje sam pobijedio i to mi je donijelo 9. mjesto u 4. plovu. Uvjeti i ambijent očito su mi išli na ruku, bio je to moj tjedan, tjedan u kojem sam pokazao da Volosko ima vrlo velik potencijal za razvoj ovog sporta. Biti top 10 u svijetu bar na jedan plov stvarno je lijep osjećaj. U osmom mjesecu očekuje me regata u Turskom Alacatiu, a pripreme počinjem čim se malo odmorim. Iskoristio bi ovu priliku da se zahvalim prijateljima iz kluba koji su mi priredili doček. Potpora puno znaci, pogotovo kad je glava nestabilna, kazao nam je Enrico Marotti.

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!