Europska sredstva za projekt poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture od 450 milijuna kuna @ Opatija

…ilustracija…

Nositelj projekta su Liburnijske vode d.o.o., a partneri u projektu navedeni gradovi i općine.

Opatija – U Gradskoj vijećnici u četvrtak je održan radni sastanak predstavnika Hrvatskih voda, Liburnijskih voda, Gradova Opatije i Kastva, Općina Lovran, Matulji i Mošćenička Draga te konzultanta WYG International Ltd na temu poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture na području Liburnijske rivijere.

Nositelj projekta su Liburnijske vode d.o.o., a partneri u projektu navedeni gradovi i općine. Republika Hrvatska je pristupanjem u Europsku Uniju preuzela u svoje zakonodavstvo standarde zaštite okoliša koji su definirani na razini EU. Direktive su prenesene u hrvatsko zakonodavstvo, tako da jedinice lokalne samouprave imaju obvezu preko nadležnih vodouslužnih poduzeća osigurati standarde zaštite okoliša koje propisuje zakonodavac. Europska unija osnovala je strukturne i kohezijske fondove preko kojih je moguće sufinanciranje projekata.

– Riječ je o projektu koji je jako važan za ovo cijelo područje, kako za Opatiju, tako i za ostale sudionike u projektu. Vrijednost projekta je oko 450 milijuna kuna, a većim dijelom će biti financiran iz sredstava Europske unije, istaknuo je Valentin Dujmović, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda zadužen za Jadranski sliv.

D. Ž. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!