Feljton: Prvih pet godina multimedijalnog on-line magazina Pod Učkun (nulti dio)

kolaz_poduckun.net

U skladu s neizmjernim ego-tripom zbog činjenice da smo uspjeli u onome što smo htjeli postići – napraviti čitan i utjecajan dnevni izvor informacija o lokalnim vijestima, bez ”crnih” i ”žutih” tema – sljedećih mjesec dana provest ćemo objavljujući nekolicinu (ili nešto više od toga) tekstova u feljtonu kojim ćemo podsjetiti na naše najznačajnije dosege i ponovo proživjeti pet godina krize, recesije, stresa, ali i uspona i zadovoljstva.

Volosko, Matulji – Eh, previše je sada gradova, općina, sela i naselja da bismo ih sve naveli na početku teksta, jer na ovim stranicama možete pročitati dogodovštine s područja koje obuhvaća sve između istočnog dijela riječnog prstena, pa do zapadnog dijela Istre, odnosno sve ono što se može svrstati ”pod Učku”.

Zato smo ovog puta na početak stavili tek mjesta iz kojih je sve krenulo kao ideja, da bi se prvo proširilo na prostor poznat kao Liburnija, a koji obuhvaća Kastav, Matulje, Opatiju, Lovran i Mošćeničku Dragu. Prošle godine, svemu tome dodali smo još neka mjesta koja redovito pratimo, kao što su Plomin, Kršan, Lupoglav s jedne te Viškovo i Rijeka s druge strane, a i još poneku lokaciju iz koje možete tekstove čitati u rubrici Naš kraj. Sa širenjem fokusa stigla je i promjena imena, pa tako u skoru šestu godinu postojanja umjesto s početnim imenom Liburnija.net, ulazimo kao PodUčkun.net.

No, sve je drugo ostalo isto – ideja okupljanja istomišljenika koji vole i poštuju kraj u kojem žive, koji žele istaknuti dobre stvari što se u njemu događaju, ali i upozoriti na one loše. Danas, na volonterskoj osnovi, za PodUčkun.net surađuju deseci ljudi, iz svih ovih mjesta u kojima se čitamo, ali osim ”pisalačke”, proširila nam se i čitalačka publika, pa sada svakoga dana između pet i devet tisuća ljudi čita tekstove na ovoj internetskoj adresi, a mjesečno otvore gotovo jedan milijun stranica!

A kada je prvi tekst objavljen, pa i pročitan, datum je bio 15. listopad 2009. godine. Što znači da za mjesec dana slavimo jubilarnih pet godina postojanja. U skladu s neizmjernim ego-tripom zbog činjenice da smo uspjeli u onome što smo htjeli postići – napraviti čitan i utjecajan dnevni izvor informacija o lokalnim vijestima, bez ”crnih” i ”žutih” tema – tih mjesec dana provest ćemo objavljujući nekolicinu (ili nešto više od toga) tekstova u feljtonu kojim ćemo podsjetiti na naše najznačajnije dosege i ponovo proživjeti pet godina krize, recesije, ali i uspona i zadovoljstva. Nadamo se – obostranog.

Zato ostanite uz nas – ne samo u čitanju ovog feljtona, nego i u čitanju vijesti na ovoj adresi barem još narednih pet godina…

U sljedećem feljtonu – Gleda(j)mo se…

Redakcija PodUčkun.net

#wpdevar_comment_3 span,#wpdevar_comment_3 iframe{width:100% !important;}
error: Content is protected !!